2020. máj 30.

Mit néztünk régen? - 18. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - 18. rész

Sváby András otthagyja a TV2-t

1 héttel ezelőtt 2006 őszének fontosabb műsorait idéztük fel, mely itt újra elolvasható. Mit néztünk régen? cikksorozatunk 18. részében ma 2007 tavaszának műsoraira emlékezünk. Szó lesz arról, hogy ki is lett Gundel-Takács Gábor utódja a TV2-es vetélkedők terén, és arról is szó lesz, hogy hogyan is kezdtek el készülődni tizedik születésnapjukra cikksorozatunk főszereplői. A TOVÁBB gombra kattintva erről lesz ma szó. 

452.jpg

2007 januárjában az RTL klub indította el a tavaszt azzal, hogy az év első munkanapjától visszahozta nyolcadik éve sikeresen futó kvízjátékát, a Legyen Ön is Milliomost Vágó Istvánnal. Az új évadban egyébként volt változás is, ezúttal már a 10 játékosjelölt 5 adáson keresztül próbálkozhatott, hogy bekerülhessen az igazi a játékba, de nem csak ez volt az újdonság a játék új évadában.

A 2007 februárjában 1000. adásához érkező játék több különkiadással is kedveskedett a jeles alkalom miatt. Így fordult elő, hogy egy nagyszabású, szombat esti show keretében Vágó István vendégei voltak a Szombat Esti Láz első két évadának versenyzői, illetve a zsűri. Nőnap alkalmából a 10 legszexibb magyar híres férfi, anyák napja alkalmából pedig hírességek édesanyjukkal játszhattak a játékban. Az évad vége felé pedig ismét gyerekek próbálhatták ki magukat a játékban, négy adáson keresztül, kettőben civil gyerekek, kettőben pedig sztárcsemeték játszottak Vágó Istvánnal. A különleges, gyereknapi adások után véget is ért a műsorfolyam, amely ősszel egy másik játék miatt nem tért vissza.

Mindeközben a csatorna júniustól egy napi játékkal készült tizedik születésnapjára, melyet a közel egy év után a csatornához visszatérő Pokritvsák Mónika vezetett júniustól. A Kvíz 10-ben egy-egy régebbi bejátszás alapján kellett SMS-ben jól válaszolni az adott napi kérdésre. A múltidéző játékkal tulajdonképpen az RTL klub le is tudta születésnapi ünneplését.

472552-00005500.jpg

A TV2 az RTL klubbal ellentétben több újdonsággal is kecsegtetett 2007 tavaszán. Az első egyértelműen az, hogy a TV2 újra lecserélte arculati elemeit, és a logót is cseréltek, amely ezúttal így nézett ki:

tv2_meg_en.jpg

Az "új" logó egyébként a 10 éves jubileumi meglepetés egyik része volt, amelyet 2007 januárjától 2008 augusztusáig használt a csatorna. 

Még télen elindult a Sztárok a jégen című show műsor, mely a Szombat Esti Láz jegesített változatának hívható, és ami heti két showval is jelentkezett(pénteken és szombaton), a zsűriben Regőczy Krisztina, Sallai András, Liptai Claudia és Varnus Xavér ültek, a korcsolyázó sztárok között pedig feltűnt Bíró Ica, Bódi Sylvi, Csollány Szilveszter, Damu Roland, Dobó Kata, Hujber Ferenc, Karsai Zita, Nacsa Olivér, Nagy Feró és Rubint Réka is. Közülük a győztes Hujber Ferenc lett. A Sztárok a jégen nézettsége nem volt túr erős, így több évadot nem is készített a TV2 a műsorból. A show házigazdái Tilla és Szekeres Nóra voltak.

Február végén debütált az előző cikkben említett 1 vs 100 magyar adaptációja, az 1 a 100 ellen, melynek házigazdája Sváby András lett, aki emiatt a műsor miatt hagyta ott örökre a TV2-es Naplót, amit váltótársa, Azurák Csaba vett át néhány évre. 

Most az 1 a 100 ellenről. A játék lényege, hogy egy 100 tagból álló falkát kell legyőznie egyetlen kihívónak. Mindkét fél válaszol egy adott kérdésre, a falkának 6 másodperce van erre, a játékosnak tulajdonképpen korlátlan ideje van arra, hogy a három válaszlehetőségből kiválassza, melyik is a jó válasz. A falka tagjait a játékos úgy tudja kiejteni a játékból, ha jól válaszol a kérdésre, a falka tagok közül pedig a rossz választ adó játékosoknak elköszönnie az adott játéktól. A kiesett játékosokért a kihívó pénzt kap, kérdésenként folyamatosan emelkedő összeget(1 falka tag kiejtéséért az első körben 1.000 Ft, míg az utolsó kérdésnél már 500.000 Ft járt). Ha a kihívó rosszul válaszolt az adott kérdésre, az addig gyűjtött nyereményét a maradék falka tagok között osztották szét, de ha sem a kihívó, sem pedig a falka tagjai nem tudják a kérdésre a jó választ, akkor senki nem nyer semmit. A főnyeremény egyébként 50.000.000 Ft volt, amit úgy vihetett el a játékos, ha minden falka tagot kiejtett a játékból. Ha valakinek esetleg nem lett volna érthető a szabálymagyarázat, az nézze meg alább az alábbi adást, talán ott jobban érthető lesz a játék menete.

Mint ahogy arról már szó volt feljebb, miután lekerült a TV2 képernyőjéről az 1 a 100 ellen, Sváby András távozott a TV2-től, örökre. A műsorvezető évekig nem volt képernyőn, később több RTL-es műsorban is szerepelt, például 2008-ban a Vacsoracsatában, illetve 2017-ben a Konyhafőnök VIP első szériájában is. Sváby András azóta sem tért vissza anyacsatornájához, és ez valószínűleg egy jó ideig nem is változik.

Szulák Andrea is elköszönt a TV2-tól terhessége miatt. Műsorai közül a Szulák Andrea show megszűnt, az Activity show pedig 6 év után ősszel új műsorvezetővel, és új szabályokkal tért vissza a TV2-re.

Verebes István poiltikai paródiaműsora is nagyot bukott a TV2-n. A Mi kérünk elnézést! egy élő közönséggel felvett kabaréműsor volt, melyekben politikai viccek, és aktuális témák(persze humorosan) voltak láthatóak. A 2006 őszén indult műsor nézettsége azonban a várt alatt maradt, de így is másfél évig volt a TV2 képernyőjén a kabaré, amelyben Verebes mellett később feltűnt a Bagi-Nacsa duó is, de a különféle jelenetekben látható volt a stand up comedy egyik legnagyobb magyar csillaga, Hadházi László is. A műsor egyébként 2007 végén szűnt meg. Alább a 2006-os szilveszteri adás tekinthető meg.

Hatalmas bukás lett a 2006 őszén debütált sorozat, az Egy rém rendes család Budapesten is. Az amerikai sorozat magyar adaptációjában a főszerepet Szervét Tibor és Bertalan Ágnes játszotta, a részek pedig az eredeti sorozat történései alapján készültek, de a siker nem jött, így 2007 júniusában véget is ért a sitcom magyar változata. (Wikipédia

2007 tavasza a szokásosnál szerényebb volt, de ez valószínűleg annak volt köszönhető, mert a csatornák a nagyobb szuperprodukciókat őszre tartogatták, mert hogy mindkét csatorna készült több meglepetéssel is az év második felére. Hogy pontosan mik is ezek, az a jövő héten kiderül.

A szokásos szavazásban pedig továbbra is arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyik műsor hiányzik a legjobban nektek 2007 tavaszáról.

Fotók: 1 a 100 ellen - TV2, TV2 meg én -TV2, Kvíz 10 - RTL klub; 
A videók a TV2 tulajdonát képezik!

Szólj hozzá

2007 TV2 RTL klub Mit néztünk régen?