2020. ápr 02.

Mit nézünk a TV-ben? I. rész

írta: PéSza2
Mit nézünk a TV-ben? I. rész

A Média klub is ír mától a Rekláminvázió blogra, így érdemes ezt is követni. Új rovatunkban tv műsorokat ajánlunk nektek: Első részünkben a jövő héten induló #maradjotthon lesz, amely hétfőtől minden hétköznap 19.30-kor jelentkezik a TV2-n. Most jöjjenek a szereplők: Részletek a csatorna közleményében:

715218_maradjotthon_logo_w.jpg
A dokumentarista stílusban készülő műsorban a szereplők önmaguk forgatják videónaplóikat, és sokkal többen csatlakoznak majd az elkövetkező hetekben az epizódokhoz, mint ahogy az eredeti tervekben szerepelt. Fontos, hogy a produkció minél szélesebb spektrumon tudja bemutatni a jelenlegi helyzetet, és minél több érdekes történetet ismerjenek meg a nézők. Látható lesz például Tóth Gabi énekesnő és férje, Krausz Gábor séf is – akit a Séfek Séfe című gasztro-tehetségkutatóból is ismerhet a közönség. Gabi és Gábor sok emberhez hasonlóan egyik pillanatról a másikra maradtak munka nélkül. A számos nehézség mellett, épp most élik életük egyik legcsodálatosabb időszakát is, hiszen decemberben született kislányuk, Hannaróza. Gabi és Gábor nemcsak egymást támogatják ebben a mindenki számára nehéz időszakban, követőikben is próbálják tartani a lelket, akikhez naponta szólnak a különböző social media felületeken keresztül. Illetve ugyanezeken a csatornákon hívják fel a figyelmet a közös felelősségvállalás fontosságára.

A frontvonalban dolgozók közül részt vesz a műsorban dr. Kőnig Róbert gyermeksebész és gyermektraumatológus, akit sokan csak Gyermeksuttogóként emlegetnek, és aki a János Kórház ügyeletéről forgatja videónaplóit. Anyagain keresztül a nézők közvetlenül nyerhetnek bepillantást a rendkívül lelkiismeretes, és jó humorú doktor munkájába, és számos információt kaphatnak a járvánnyal kapcsolatban a gyerekeket érintő kérdésekben. De rajta kívül találkozhatnak a nézők például dr. Kiss Csaba kótaji háziorvossal is, aki egy koronavírussal fertőzött beteget látott el rendelőjében, ami miatt ő is karanténba került.

Megismerhetjük Keve Márton séfet, aki önkéntesként egészségügyi dolgozóknak főz. Márton az #etesdadokit kezdeményezés egyik elindítója. Linczényi Márkó, zenész is feltűnik majd a #maradjotthonban. Márkó aggódik várandós menyasszonya miatt, hiszen már csak egy hónap van hátra a szülésig, és egyre rosszabb híreket hallani a kórházak túlterheltségéről. Kérdéses, be mernek-e menni egyáltalán egy kórházba. Az pedig szinte kizárt, hogy Márkó ott lehessen a gyereke születésénél. Ráadásul a lakásuk sem áll készen a kisbaba érkezésére, rengeteg elintéznivaló van még, de minden zárva.

Szabó Simon színész videónaplóit is láthatjuk majd, aki próbálja minél aktívabban élni mindennapjait a karanténban. Megmutatva, mivel lehet hasznosan eltölteni az időt, ha az embernek nincs más választása, és a négyfal közé szorul. További információk a műsor weboldalán, ahova a későbbiekben a nézők is feltölthetik saját tartalmaikat. Ezzel is hangsúlyozva a #maradjotthon egyik legnagyobb erejét az egyidejűséget, amely kapcsolatot teremt, a lelkileg ugyanolyan nehéz helyzetben lévő emberek között. #maradjotthon április 6-tól hétköznap esténként 19:30-tól a TV2 műsorán!

Fotó: TV2

Szólj hozzá

TV2 #maradjotthon