2019. jún 03.

Tévés tavasz 2019 - Mit néztünk a tévében?

írta: FoA
Tévés tavasz 2019 - Mit néztünk a tévében?

Termékeny volt az idei tavaszi szezon, ami talán az egyik leghosszabbra sikeredett, ugyanis az RTL január 1-jén, a TV2 január 2-án indított. Mivel lassan itt a június, ideje lenne átvenni, a szezon mely elemei voltak sikeresek, és melyek buktak meg. A TOVÁBB gombra kattintva elkezdjük a "múltidézést".

januar-1-jen-uj-magyar-sorozatot-indit-az-rtl-klub_image_c64f2428d6270d3ac60fb8c9aefb.png

Drága Örökösök

Az RTL klub idén nagyon korán, január 1-jén indította el a tavaszt egy saját gyártású sorozattal, a Drága Örökösökkel. A műsor első adása több mint 1 millió embert érdekelt. Bár a nézettség folyamatosan apadt, így is minden este többen nézték, mint az ellene futó Exatlont. A sorozatban olyan népszerű színészek játszanak, mint Koltai Róbert, Fekete Linda, Hajdú Steve, vagy Lengyel Ferenc. A sorozatból már készül a második évad, amely idén ősszel érkezik az RTL klubra.

Cápák között

2006 után próbálkozott újra üzleti showval az RTL, mégpedig a Cápák közöttel. A műsorban egy jó ötletet próbáltak eladni civilek a "cápáknak", akik bizonyos üzletrészért hajlandóak voltak befektetni, feltéve, ha látnak a dologban fantáziát. A műsor műsorvezetője Lilu, főszerkesztője Hadas Krisztina, producere Máté Krisztina volt. A műsor közepes, majd később jó számokat produkált, és az RTL idei tavaszának egyik legnézettebb műsora lett. Ha nem is ősszel, tavasszal biztosan készül majd új évad.

rtl_klub_tavasz_2019_1.jpg

Isten veled, Magyarország!

A dokurealityt tavaly óta teljes titkokban forgatta az RTL klub, mely először jó, majd közepes nézettséget produkált az RTL klubnak. A műsornak már elkészült a második évada, mely valószínűleg ősszel érkezik. A dokurealityben egyébként olyan embereket mutattak be, akik mertek nagyot álmodni, és majdnem utolsó esélyként külföldre költöztek. A műsorban az is kiderült, hogy a kiköltöző embereknek sikerült-e a beilleszkedés, vagy nem.

Alvilág

Az utóbbi időben rengeteg új sorozat indult, először a Duna, aztán az RTL, majd a TV2 is belefogott a tömeges sorozatgyártásba. Tavaly a TV2-n bukott meg az első heti fikciós sorozat, a Bogaras szülők. Az RTL klub idén megpróbálkozott a heti krimisorozattal, az Alvilággal.  A sorozat sikeréhez minden adott volt, ennek ellenére katasztrofális számokat hozott, még a 10%- os lélektani határt sem érte el a krimi nézettsége. Kolosi Péter egy áprilisban megjelent interjúban elmondta, az Alvilágból nem készül folytatás.

A Tanár

Ha már sorozatok, akkor jöjjön a Tanár, ami új főszereplővel, Trokán Nórával még jobb nézettséget hozott, mint az első évad. A sorozat január közepén indult, és márciusban, 10 rész után ért véget. Ugyancsak Kolosi Marketing&Mediának adott interjújából az is kiderült, hogy ebből, és a Mi kis falunkból is készül majd új évad.

img_4437.jpg

Toplista

A Toplista az RTL klub idei tavaszának legfeleslegesebb műsora. A műsor leginkább egy béna YouTube videóhoz hasonlít, amihez az anyagot az RTL sok esetben a házi archívumából szedte elő. A műsor feleslegessé válását mutatja az is hogy hétről-hétre folyamatosan közepes, vagy gyenge a nézettsége. Kétlem, hogy új évadot készítene belőle az RTL, hacsak nem az RTL II-re.

Gyertek Át!

Sebestyén Balázs műsorának visszatérése azért volt meglepő, mert 2017 őszén a Keresem a Családommal egyetemben nem rendelt be új évadot belőle. Azóta már volt Keresem a Családom is. Balázs műsora péntekről csütörtökre került, és minden eddiginél hosszabb évadot rendelt be belőle az RTL. A műsor hol a fellegekben, hol a mélyben van, nézettség szempontjából. A napokban az a pletyka járta be a sajtót, miszerint egy csomó műsort elkaszálnak az RTL-nél, többek között a Gyertek Át!-ot is. Hogy ez mely műsorokat érinti, az valószínűleg folyamatosan derül ki.

Mi kis falunk

A Mi kis falunk az RTL klub legnézettebb műsora, igy nem meglepő, hogy nyártól újra forgat a stáb. Azt még nem tudni, hogy az RTL továbbra is 17 részt rendel-e be a sorozatból, de nem lenne meglepő, ha így döntene a csatorna.

A Konyhafőnök

A Konyhafőnök idei évada a legnagyobb kérdőjel az RTL klub tavaszában. Hogy miért? Idén már öt éve nézhetjük a főzős műsort, ami mindig is kiemelkedő számokat produkált, de ezt idén már nem képes teljesíteni. Eredményei hétről hétre javultak, de a vele szemben futó Bezár a Bazárt többen nézik. Lehet, hogy öt év után elfáradt a műsor? Ha belegondolunk, a nagyon sikeres 1 perc és nyersz! című műsor is pont öt év után bukott meg, bár a Konyhafőnök 2016 tavaszát kivéve minden évben képernyőn volt, ellenben a vetélkedővel szemben, ami 2014- ben egyáltalán nem volt látható. A Konyhafőnök őszi visszatérésén meglepődnék, hiszen már rengeteg őszi RTL- es műsorról már tudunk, de szinte biztos az, hogy valami meglepetéssel készülnének. Ez szinte mindig így volt.

rtl_konyhafonok54577r_1.jpg

Főnök Inkognitóban

A Főnök inkognitóban egy egészen öreg formátum, mely több magyar nyelvű kábelcsatornán már a külföldi verziókban látható volt Beépített Főnök néven. Nos, az RTL most elkészítette a magyar változatot, ami nem lesz hosszú, de a nézettségből az látszik, hogy nem ez lesz a műsor utolsó etapja.

Exatlon Hungary

Az Exatlon nagy meglepetés volt, mivel egyrészt itt tért vissza a képernyőre Palik László, másrészt azért, mert a nézők annak ellenére nézték szép számban a műsort, hogy a sajtóban nagyon negatív kritikákat kapott a sportreality. A műsor második évadába várják a jelentkezőket, ami gondolom jövő tavasszal kerül képernyőre.

Legyen Ön is Milliomos!

Gundel-Takács Gábor szinte mindent megtett, hogy jó műsort csináljon, de a TV2 nem igazán volt ebben partner, és olyan kérdések is bekerültek a műsorba, amit a Tényeknek nem igazán nevezhető valamin belül kellett volna tartani. A Milliomos jól kezdett, de sajnos bukta lett belőle harmadszorra is. Fischer Gábor, a csatorna programigazgatója viszont bizakodó a Milliomossal kapcsolatban, és az is lehet, hogy egyszer még újra láthatják sokak kedvenc műsorukat.

A Bank

Sthol András április 23-án indult vetélkedője gyakorlatilag olyan, mintha az ámokfutás után rendesen megbukó Piramis lenne, csak nincsen benne labda, meg óriási PLINKO tábla. A Bankba nincs sok potenciál, a nézettség is ezt mutatja, és úgy tűnik, meg is találták a TV2- nél a Bank helyére pályázó műsor győztesét, a Kapd el, ha tudsz! című, néhány hete bejelentett gameshowt, melynek szintén Buci lesz a műsorvezetője.

15547141847169.jpg

Bezár a Bazár!

Sok mindent nem szeretnék mondani a műsorról, a bevezető kampány elég botrányosra sikeredett, ám ez a műsor nézettségén egyáltalán nem látszik. A Bazár többször legyőzi a Konyhafőnököt is. Ha nem készülne belőle új évad, meglepődnék a döntésen.

Pénzt vagy éveket!

Kasza Tibi műsora két éve indult, nyáron, és akkor jó nézettséget is hozott a műsor,  de azóta hanyatlik a műsor. Az utóbbi időben pedig olyan katasztrofális számokat produkált, hogy a TV2 újabb hajója süllyedt el.

penzt_vagy_eveket_2019.jpg

 Hát ennyi. Az RTL klub és a TV2 idei tavasza izgalmasan alakult. Egy biztos, tavasszal nem unatkoztunk, és az előzetes jelek szerint ősszel is temérdek új produkciót láthatunk majd a két legnézettebb kereskedelmi TV-n! Azokkal a műsorokkal egy külön rovatban foglalkozunk júniustól, csakúgy, mint tavaly.

Fotók: RTL klub, TV2

Szólj hozzá

TV2 Toplista RTL klub A Konyhafőnök Alvilág Bezár a bazár! Legyen ön is milliomos Exatlon Hungary Drága örökösök Cápák között A bank Főnök inkognitóban