Így néz ki az RTL új hírstúdiója

A szombat esti Híradóban debütált az RTL új hírstúdiója: Erős Antónia és Szellő István élő adásban, a városligeti stúdióban vették át a szót Rábai Balázstól, aki még a korábbi, Nagytétényi úti helyszínről jelentkezett be. Ezzel új korszak kezdődött az RTL hírműsorainak történetében, hiszen mostantól minden este innen jelentkeznek az RTL hírműsorai. Az új stúdió neve Baló György Hírstúdió lesz a jövőben is.20240629-124a2491-2.jpg

Az RTL Magyarország hírigazgatósága a napokban vette birtokba az RTL új belvárosi bázisát, az RTL Ligetet, és mától minden este innen sugározza az RTL a fő kereskedelmi célcsoport legnézettebb esti hírműsorát, az RTL Híradót, az időjárás-jelentést és a hétköznap esténként élőben jelentkező Fókuszt is.

Az RTL Ligetben épült stúdió a legkorszerűbb technikai felszereltséggel rendelkezik, biztosítva ezzel a hírműsorok professzionális gyártását a hírstúdióban és a vezérlőben egyaránt. A stúdió megjelenése is teljesen megújult: a közel 200 négyzetméteres stúdió legfőbb újdonsága egy 10 méter szélességű hajlított ledfal, ami minden eddiginél látványosabb vizuális megoldásokat tesz lehetővé.

hirstudio_04.jpg

ligetauditorium0619-79.jpg

ligetauditorium0619-81.jpg

ligetauditorium0619-83.jpg

Az RTL Ligetben kialakított új hírstúdió a legendás televíziós újságíró, Baló György nevét viseli, csakúgy, mint a korábbi hírstúdió. Az RTL Magyarország és munkatársai így őrzik tovább egykori kollégájuk emlékét a városligeti épületben is.

A vadonatúj hírstúdió és -szerkesztőség helyszíne az egykori MÉMOSZ székház ikonikus Auditoriuma, ami most a legmodernebb elveknek megfelelően, a médiavállalat igényei szerint alakult át, akárcsak az épület többi része. Az RTL Liget épületegyüttesébe a nyár folyamán fokozatosan költöznek be a médiavállalat üzleti területei is. A Nagytétényi úti RTL Stúdiók pedig az RTL showműsorainak ad otthont továbbra is. Idén nyártól tehát az RTL Magyarország két helyszínen működik tovább.

Fotók: RTL Sajtóklub
Kövess minket Facebookon is, ahol további extra tartalmakat találsz.