2024. feb 12.

Szép csendben megint "megújult" az RTL Gold

írta: FoA
Szép csendben megint "megújult" az RTL Gold

Alig két évvel azután, hogy a haldoklófélben lévő RTL Gold tartalomban (és később megjelenésben is) teljesen megújult, másfél évvel később egy újabb jelentős változáson ment keresztül az ismétlésekre építő kábel.rtlgold.png

2022 májusában derült ki, hogy a török telenovellákkal elárasztott, haldoklófélben lévő RTL Gold teljesen megújul. Ez persze nem azt jelentette, hogy premierek sokasága költözik a kiskábelre, hanem azt, hogy a csatorna elkezdte ismételni többek között

  • a Csillag születiket
  • a Barátok köztöt
  • a Kész átverést
  • és a Szombat esti lázat.

A műsorok többsége viszont a limitált epizódszám miatt elég hamar kimúlt, mégis, javarészt ezek voltak ismételve. Eddig.

Decembertől ugyanis felborult a másfél évig működő struktúra.

Az egész azzal kezdődött, hogy az RTL Kettő decemberi megújítása után ide költözött az Éjjel-Nappal Budapest ismétlése, ami azóta is késő este látható a Barátok közt után.

Januártól pedig kikerült a kínálatból az összes, eddig "megtűrt" török sorozat, amit nem túl nagy meglepetésre egy, az RTL-ről és az RTL Kettőről megörökölt, saját gyártású telenovállával helyettesítettek. Az Oltári Csajok viszont nem a "török sávban", este 7-kor kerül adásba, hanem délután kettőkör, az ÉNB ismétlése után.

Ezután, délután háromtól az eddig este 6-kor kezdődő Anikó show van képernyőn, és csak négytől kezdődik a Balázs és a Mónika show ismétlése, vagyis estére tolta az RTL a két népszerű délutáni showt.

Jön az Éden hotel és a Celeb vagyok

És ha ez még nem lenne elég, a "megújulás" tovább folytatódik. Február 19-től jön az Éden hotel is, ami a streamingen január elején, az RTL-en pedig alig pár hete fejeződött be. Mondjuk, az időpont nem túl ideális, 0:40 perckor kerül adásba a stratégiai reality ismétlése.

A hétköznapokon túl a hétvége is tartogat majd meglepetés-ismétlést. A friss TV műsor szerint március 3-tól vasárnaponként az Álarcos énekes ismétlése helyett a Celeb vagyok, ments ki innen! 2022-es szezonja kerül majd adásba. 

Most, ezen sorok írásakor úgy néz ki, hogy hetente két adást ismételnek majd, szombatonként ugyanis az X-faktor 11. évadát lehet - sokadjára - megnézni.

Hogy ezen kívül lesznek-e még változások, nem tudni. De ha lesznek, hírt adunk róla.

Fotó: RTL Sajtóklub

Szólj hozzá

megújulás Éjjel-Nappal Budapest Celeb vagyok ments ki innen Éden hotel RTL Gold Oltári csajok