2023. aug 08.

A Konyhafőnök jubileumi évadával indul az RTL idei ősze

írta: FoA
A Konyhafőnök jubileumi évadával indul az RTL idei ősze

Augusztus 21-től, 20 órai kezdéssel történelmet ír A Konyhafőnök – idén 10. alkalommal mutathatják meg az amatőr hobbiszakácsok, hogy helyük van a versenyben!
rtl_kfc_digitkieg_pr_kozlemeny_kepek_01_1920x1080.jpeg

2023-ban azonban nehezebb dolga lesz a civil versenyző-jelölteknek, mint valaha, ugyanis a 10. évadra rengeteg csavart főzött ki a zsűri, azaz Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő! Több újdonság is várható, idéntől például a séfek is kupáért küzdenek – akinek a versenyzője nyer a Fináléban, megnyeri az Aranykupát!

Balhés újítások érkeznek a konyhába

A több ezer versenyző-jelölt közül csak száz kap lehetőséget, hogy megmutathassa magát a casting-adások alatt, ahová érkezik az „aranygomb”. Aki főzésével meggyőzi a zsűri valamelyik tagját és valamelyikük megnyomja az aranygombot, nincs farmerkötény, hanem egyből piros vagy kék kötényben találhatja magát a versenyző, azaz azonnal az egyik séf csapatába kerül!

Óriási balhékat rejt magában a versenyzőket érintő újítás: a „hirtelen halál”. Aki esetleg csúnyán rakja le a villát, vagy nem néz szembe rendesen a szálkákkal, véletlenül kemény a risotto-ja, nem lesz esélye javítani: már a főzés közben is távozhatnak versenyzők, a zsűri bárkit bármikor kiszórhat, amikor csak kedve tartja!

A zsűri ezeken túlmenően bevezet egy új színt, a „fekete kötényt”. Ezt azok a versenyzők kapják, akik még ugyan kapnak lehetőséget, de a pallos ott fog lógni a fejük felett, Fördős Zé szerint „akinek ilyen színű kötény lesz a nyakában, az nagyon megszívja”!

A gasztro reality jól bevált receptje azonban nem változik: A Konyhafőnökben a versenyzők célja ugyanaz, tehát mielőbb bejutni Rácz Jenő vagy Sárközi Ákos csapatába, majd séfkabátot szerezni, végül pedig elvinni a trófeát és az azzal járó 10 millió forintot - írja az RTL keddi közleményében.

Fotó: RTL Sajtóklub

Szólj hozzá

RTL Konyhafőnök őszi szezon 2023