2022. okt 02.

Őszi műsorok a "kisebbeken": A Duna és a Viasat is megküzd ősszel a nézőkért

írta: Szerencsekerék
Őszi műsorok a "kisebbeken": A Duna és a Viasat is megküzd ősszel a nézőkért

Az ősz beköszöntével nemcsak a nagy kertévéken indult el a tévés szezon, a kisebb csatornák is igyekeznek új műsorokat készíteni. A Duna TV folytatja két sikeres műsorát és egy újat indít, a Viasat3 pedig több új műsorral szórakoztatja a nagyérdeműt. Hogy pontosan melyek ezek, arról a TOVÁBB után lehet olvasni.maxresdefault_3.jpg

Duna TV

Hosszú idő után rukkol elő igazi meglepetésekkel a közszolgálati Duna TV, ami idén nagyon készül. Nemcsak a Csináljuk a fesztivált visszatérése az egyetlen újdonság, szeptembertől már heti hat alkalommal jelentkezik az Önök kérték!, a Család-barát pedig három felvonásban, reggeltől egészen délig látható. 

A megújulások után jöjjenek az újdonságok és a nagyobb, esti visszatérők: Jézus és... címmel 12 részes dokumentumfilm-sorozat indul Mező Misi műsorvezetésével. A Magna Cum Laude énekese különböző, a Bibliából ismert szakmák képviselőit mutatja be, egy teológus és régész szakértő közreműködésével. Az első epizód főszereplője Szabadfi Szabolcs pék lesz, mely október 8-án szombaton 16 óra 20 perctől látható majd.

Már látható az idén már 11. éve szinte folyamatosan képernyőn lévő Magyarország szeretlek! is, amely januárban teljesen megújult, a műsorvezető azóta már Pindroch Csaba, a csapatkapitányok szerepkörében pedig Vágó Bernadettez és Miller Zoltánt láthatjuk. 

Új évaddal jelentkezik a Csináljuk a fesztivált! is, mely idén tavasszal tért vissza, s a pozitív fogadtatás miatt jön a második évad. A műsorról - amely legkorábban október végén startolhat - korábban már mi is írtunk, melyet itt el lehet olvasni.csinaljuk-a-fesztivalt-2022.jpg

Viasat3

Két év után a Viasat is bekeményít: miután tavaly nem igazán készült új, saját fejlesztésű műsorral a társaság, idén rákapcsolnak, és az őszi szezonban két visszatérő mellett nagy meglepetésre két új műsort is bemutatnak. Ezek közül az egyik már látható is.

Wossala Rozina és Rákóczi Feri vezetésével debütál szeptember 26-án a Troll a konyhábanAz izgalmakkal teli műsorban 5 héten keresztül 6-6 celeb áll a konyhapult mögé, hogy minél többet gyűjtsenek össze a heti 1 milliós díjból.

A versenyzők között azonban minden nap megbújik egy troll is, aki észrevétlen dolgozik azon, hogy szabotálja a döntő bíró, Wossala Rozina elé kerülő ételeket: ha a trollnak sikerül elrontani úgy a fogásokat, hogy nem derül fény a kilétére, a nyereményt megtarthatja magának, ha viszont a többiek rájönnek, ki kavart be, a pénz a csapattagok között oszlik el. Egy biztos: valaki mindig nagy pácban lesz! A műsor minden hétköznap 20 órától látható.troll_a_konyhaban_1.jpg

Brigi és Brúnó címmel szituációs komédia indul Szabó Győzővel és Oroszlán Szonjával, első részét október 17-én 18:30-tól lehet látni a képernyőn.

A szitkom egy korábbi TV2-es sorozat folytatása, a Szeret, nem szeret a 2002-es, nagy megújulás egyik legnagyobb meglepetése volt, ami közel egy évig volt látható. Az új epizódokat – amelyek szórakoztatóan mutatják be a különböző párkapcsolati helyzeteket – a korábbi sorozathoz hasonlóan Herendi Gábor rendezi. 

brigi-es-bruno.jpg

Novembertől aztán a visszatérőké a főszerep: előbb - egy év kiagyás után - láthatjuk Kovács Áront az Észbontók új, 11. évadával. Az antiműveltségi vetélkedő új etapjában - ahogy eddig - most is hírességek mutatják meg, hogyan tudnak a fejben nem túlságosan képben lévő játékosok fejével (?) gondoskodni.

Decemberben pedig újra képernyőre kerül az Ide süss! is.

Az Ide süss! – Ünnepi kihívás című különkiadásban ezúttal népszerű celebek ragadnak sodrófát, hogy különleges desszertekkel hangolódhassanak a nézők az év végére. A műsorvezetők Ábel Anita és Sass Dani lesznek, a hírességek kreációit pedig Szabadfi Szabolcs és új zsűritagként Szalai Dóri bírálja majd. Az ünnepi desszertcsodák a Nagytétényi Kastélymúzeum gyönyörű kertjében készülnek majd. 

Bár néhány műsor már látható a képernyőn, ezek bemutatása viszont még várat magára. Az viszont nagy kérdés, hogy a megújuló RTL és a TV2 jubileumi forgatagában mekkora szelet jut majd ezeknek a kisebb csatornáknak abból a bizonyos tortából. Ami biztos: mi követjük az eseményeket, és év végén részletezzük, melyik műsor volt sikeres, és melyik nem. 

Fotók: Antenna Group, MTVA

Szólj hozzá

Duna TV Észbontók VIASAT3 Ide süss! Csináljuk a fesztivált Magyarország szereltek! Brigi és Brúnó Troll a konyhában Jézus és...