2022. sze 24.

Hamarosan indul a Csináljuk a fesztivált új évada a Duna TV-n

írta: FoA
Hamarosan indul a Csináljuk a fesztivált új évada a Duna TV-n

Bár még csak a szeptembert írjuk, hamarosan ismét újraindul a 2022-es év eddigi legnagyobb tévés visszatérése, a Csináljuk a fesztivált! a Duna TV-n. Bár még sokat nem tudni a műsor újraindulásával kapcsolatban, néhány dolog az utóbbi napokban már nyilvánosságra került, ezekről a TOVÁBB után lehet olvasni.

csinaljuk-a-fesztivalt-2022.jpg

Mint ismeretes, idén ősszel visszatér a nemzeti főadó képernyőjére a Csináljuk a fesztivált!, amely már augusztusban tartogatott egy meglepetést: ezúttal a nézők szavazhatnak be egy-egy dalt az elődöntőkbe, korszakokra bontva az 50-es évektől egészen napjainkig.

Bár a voksolás szombaton (09.24.) véget ér, a műsor ennél is több meglepetést tartogat, ami kiderült például abból a videóból, amely a MédiaKlikk weboldalán már elérhető. Ebben Fodor Imre, a műsor férfi házigazdája Korda Györggyel és Balázs Klárival arról beszél, hogy komoly változások jöhetnek a zsűriben, amelyekről egy sajtóesemény keretein belül hull le a lepel október 7-én, vagyis két hét múlva pénteken.

A Korda-házaspár tehát biztosan a műsor része marad, ugyanúgy, mint a műsorvezetők is, vagyis Fodor Imre és Rókusfalvy Lili vezetik továbbra is a showt, akik az első hivatalos előzetesben is feltűnnek. Az viszont még mindig titok, hogy mikor indul a közmédia legnépszerűbb showműsora.

Ami biztosnak tűnik, hogy az előre kiadott műsorújság szerint erre október 22-nél korábban biztosan nem lesz lehetőség, ami abból a szempontból taktikus lépésnek tűnik, hogy ekkor már az RTL-es X-faktor biztosan az élő showműsoroknál jár majd.

Ezek pedig hagyományosan sokkal kevesebb nézőt érdekelnek, mint pl. a válogató adások, arról nem is beszélve, hogy a show vége után ismerős ellenfeleket kap majd a köztévé főadója szombatra: az X-faktor vége után minden bizonnyal a Mi kis falunk és a Séf meg a többiek című sorozatokkal kell majd az RTL-ről számolnia a műsornak. Ez ugyebár azért is ismerős helyzet, mert tavasszal, a műsor indulásakor - hatalmas meglepetésre - a Duna TV a műsor ideje alatt nem is kicsit gyengítette - főként a teljes lakosság körében - a két sorozat nézettségét.

Persze a TV2 sem hagyja magát, ők szombatonként a főként idősek körében népszerű Dancing with the Stars c. táncos showval igyekszik meggyőzni a nézőket, hogy kapcsoljanak oda.

Hogy ebben a környezetben hogyan állja majd meg a helyét a műsor, az még kérdéses, de hamarosan kiderülhet, mekkora szelet jut majd a tortából az őszi szezonban a Duna TV-nek. Amint valami konkrétum kiderül a műsorral kapcsolatban, természetesen beszámolunk róla.

Fotó és videó: MTVA

Szólj hozzá

Duna TV Csináljuk a fesztivált