2022. sze 05.

Tarol az X-faktor, nagyot bukik a Tehetség első látásra, Fridi és Vágó látványosan marad ki a TV2 visszatekintéséből

írta: FoA
Tarol az X-faktor, nagyot bukik a Tehetség első látásra, Fridi és Vágó látványosan marad ki a TV2 visszatekintéséből

Az utóbbi napok tévés hírei

Izgalmas egy héten vagyunk túl tévés szempontból, ami nemcsak az új műsorok indulásától volt hangos, hanem attól is, hogy az RTL bejelentette: 25 év után elhagyják a Klub nevet, amivel együtt lecserélik a saját logójukat és arculatukat is. Az izgalmak viszont nem értek ezzel véget, a hétvégén kitettek magukért a nagyok: az X-faktor szombaton vitt mindent, miközben meghatározó arcai nélkül elkezdte megünnepelni a TV2 25. születésnapját. Vasárnap pedig a jól bepromózott Tehetség első látásra című show (?) és a Sztárban Sztár Leszek is kezdetét vette, amivel nagyon beindult a 2022-es ősz. A következőkben röviden beszámolunk az elmúlt hétvége és a mai nap legfontosabb tévés híreiről.

szg_1101.jpg

Vágó és Friderikusz nélkül ünnepelt a TV2

Mint ismeretes, szombaton elindult a TV2 ötrészes visszaemlékező showműsora, a TV2 - 25!, melynek első részében Tilla női műsorvezetőtársa - vagyis Jakupcsek Gabriella - mellett Sváby András, Csisztu Zsuzsa, Németh Lajos és Pachamnn Péter is jelen volt. A lazán egy órás showműsorban felidézték, hogy milyenek is voltak a kezdetek, amik között olyan műsorok kerültek terítékre, mint a Tények, a Napló, a Szerencsekerék, a Dáridó és a Mindent vagy semmit!, utóbbi műsorvezetője viszont távol maradt a szerepléstől. Hogy Vágó István azért tette-e mindezt, mert manapság már a DK egyik vezető politikusa, vagy egyszerűen nem is hívták, azt nem tudni. 

Míg Vágót archív felvételeken még lehetett látni a TV2 - 25!-ben, a csatorna első öt évének egyik meghatározó műsorvezetője, Friderikusz Sándor még korabeli felvételeken is alig jelent meg. A showman neve csak akkor került elő, amikor a műsor szereplői a 2001-es TV2-es nézettségi toplista harmadik helyére felkúszó Osztálytalálkozóról beszélgettek, amit ekkor egyébként már Szily Nóra vezetett.

tv2_25-szuletesnap.jpg

A műsorban több, akkori TV2-es arc is kimaradt, például a Tények két női műsorvezetője, Stahl Judit és Máté Krisztina sem jelent meg (utóbbi azért is érdekes, mert Liptai Claudia hiába RTL-es, most szombaton mégis ő lesz Tilla női műsorvezetőtársa). Hogy miért, az ebben az esetben is kérdéses, de nem lenne meglepő, hogy ha részben pártpolitikai szimpátia alapján válogatnák ki, kit bírnak el az archív felévtelek és kit nem.

Aki egyébként szeretne a kezdetekről nosztalgiázni, annak szíves figyelmébe ajánljuk két évvel ezelőtti, Mit néztünk régen? című sorozatunkat, ahol 1997-től 2017-ig átvettük, hogy az adott időben mit is lehetett nézni a tévében.

Tarolt az X-faktor

Amíg a TV2 ünnepelt, addig az RTL a bikicsunájok keresésével igyekezett lefoglalni a nézőit. Az új X-faktor évad szombati premierjében kevesebb humor jutott, mint eddig, a tizenegyedik széria azonban így is hozta, amit vártak tőle: a 18-49-es korosztály 40%-át érdekelte a műsor, amivel a nyár eleje óta listavezető Anglia - Magyarország Nemzetek Ligája meccs közvetítését taszította le a trónról. Ezzel szemben egyébként a TV2 - 25! nézettsége ebben a korosztályban 9,4%-os volt.

Vasárnap este beindított a TV2 is

Vasárnap este elindult a TV2 nagyszabású showműsora is, a Szárban Sztár leszek, ami szintén hozta a papírformáját: a maga 29%-ával a hét második legnézettebb műsora lett, és annak ellenére tarolt ekkorát, hogy egy elég nagyszabású, "játékos vetélkedő is kezdetét vette az RTL-en Tehetség első látásra címmel.

45025472_007a853a00396d94c04623b2aa429895_wm.jpg

Ami pedig az RTL-es konkurenciát illeti: a kétórás showműsor első adása hozta a sokak által már előre látott papírformát: 14,9%-os nézettségével a heti toplista 16. helyét tudta megcsípni, ami nemhogy kezdésnek nem jó, előrevetíti azt is, hogy a későbbiekben sokkal rosszabb számokkal találhatjuk magunkat szembe.

A műsorban hatalmas szórakozási faktor egyébként nem volt, a showműsor és a vetélkedő ötvözete pedig egyáltalán nem illett össze, mint ahogy az is kérdéses, hogy mégis mit is akar mutatni a műsor, és hogy mitől lesz más két-három héttel később, mint vasárnap este.

rtl_ka_pr_kozlemeny_kep_1920x1080_1.jpg

Hogy mit tartogat ezek után a mostani hét, még nem tudni, de ha hasonlóan nagy bejelentések lesznek, beszámolunk majd azokról is.

Fotó: TV2 Csoport, RTL Magyarország

Szólj hozzá

TV2 RTL X-faktor RTL klub Sztárban sztár leszek Tehetség első látásra TV2-25! 25 éves az RTL és a TV2