2022. aug 21.

Hosszú idő után először köphet a nagyok levesébe a Duna TV ősszel

írta: FoA
Hosszú idő után először köphet a nagyok levesébe a Duna TV ősszel

Bár a hétköznapokon továbbra sem erősít a közszolgálati tévé főadója, a Duna TV, amely őszre az utóbbi évek talán legerősebb felhozatalával készül az őszre. Több showműsor is képernyőre kerül, de visszatérnek a nagy kedvencek is, melyekről a TOVÁBB után lehet olvasni.

maxresdefault_3.jpg

Mától, vagyis augusztus 21-től indul a Duna TV őszi saját gyártású műsordömpingje, ami a már-már legendás vetélkedő, a Magyarország szeretlek! visszatérésével indul meg. A műsor ünnepi adásának Szent István király és az államalapítás lesz a központi témája, benne a művészvilág népszerű szereplői is összemérik tudásukat, miközben az idővel futnak versenyt és mindent kockára tesznek.

Vágó Bernadett csapatát Béres Alexandra fitneszedző és Hábermann Lívia színésznő erősíti, a pirosak oldalán vetélkedő Feke Pállal, a Csináljuk a fesztivált! első évadának népszerű zsűritagjával együtt.

A zöldeket vezető Miller Zoltánt Szekeres Adrien énekesnő, Galán Angéla, az M5 kulturális csatorna műsorvezetője, valamint Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész segíti. A játékos vetélkedő első része ma 19:45-kor indul a Dunán.

Ami a további showműsorokat illeti, hamarosan a sort a már - a Magyar Nemzet szerint - leforgatott Virtuózok V4+ követi majd, ami a portál szerint november 25. és december 19. között lesz majd látható a nemzeti főadón. A műsorban neves zenészek ülnek majd a zsűriban, magyar részről például Miklósa Erika, de a döntőben feltűnik majd az ítészek között Maestro Plácido Domingo is.

A legnagyobb szám a műsorok között azonban egyértelműen a Csináljuk a fesztivált! visszatérése lesz. Néhány napja közölte az MTVA, hogy új évaddal jön az idei év legnagyobb visszatérő műsora, ami a korábbi évekhez képest kitűnő nézettséget szállított a köztévé főadójának.

20220326csinaljuk-a-fesztivalt.jpg

A néhány nappal ezelőtti közleményben a csatorna azt írta, újra az évszázad magyar slágerét keresik majd a műsorban, és - ahol a korábbiakkal ellentétben - most a nézők döntik el, melyik dal szerepeljen majd a műsorban. A dalokról a Hirado.hu felületén lehet dönteni, elsőként az Aranykorból. A link, amelyen a jelenlegi szavazás folyik, ide kattintva érhető el.

Ami pedig a továbbiakat illeti: a szintén pár napja látható image filmből kiderült, hogy Korda György és Balázs Klári idén is helyet foglalnak majd a zsűriszékben, de az még nem világos, hogy mellettük kiket lehet majd még látni az ítészek, valamint a műsorvezetők között.

Folytatódnak a korábbi kedvencek 

A promóból kiderült továbbá, hogy idén is folytatódik a Főmenü című főzős műsor mellett a délutánonként jelentkező Önök kérték!, az Almárium és a Ridikül című talkshow is.

Egyelőre viszont az esti kínálat nem tartogat igazi meglepetéseket. Továbbra is csak vásárolt sorozatokat, a Híradót, illetve az Álmok Álmodói című, öt perces ismertetőt láthatják majd a nézők, így az általunk korábban még hiányolt vetélkedő, és a saját gyártású sorozat továbbra is hiánycikk marad a napi kínálatban a főadón. 

Fotók és videó: MTVA

Szólj hozzá

Duna TV MTVA Csináljuk a fesztivált Őszi tévés szezon 2022 Magyarország szereltek!