2022. máj 12.

Az elejétől adja az RTL a Barátok köztöt - megújul az RTL Gold

írta: FoA
Az elejétől adja az RTL a Barátok köztöt - megújul az RTL Gold

Úgy látszik, kemény fél év után összekapta magát az RTL, ami az idén októberben esetleg 25. jubileumi születésnapot illeti. Jó, oké, persze, az igazi ünneplés gondolom majd akkor lesz de ha megnézzük, hogy a TV2 milyen műsorokat hozott vissza születésnapja alkalmából, és ezt összevetjük azokkal a sorozatokkal, amiket előbbi tévén láthattunk, meglátszik a különbség. Na mindegy, a lényeg, hogy ha nem is az RTL-re, akkor az RTL Goldra összekapják magukat a Nagytétényi út vezetői.

baratok.jpg

Lesz itt minden, mint a bucsuban. Temérdeknyi régi műsor, és akkor itt most nem térek ki azokra a Mónika, illetve Balázs showkra, amiket agyba-főbe nyom az RTL Gold nevű, haldoklófélben lévő valami (csak emlékeztetőül, amikor 2017-ben átnevezték a szintén meghalni készülő Film+ 2-t, akkor a csatorna nagy reményekkel, premier (!) talkshowval, és a Legyen ön is Milliomos! ismétlésével igyekezett feltámadni, ami a kezdeti lelkesedés után az RTL csatornacsalád legrosszabb nézettségét produkálta, illetve produkálja.

Na, ezt a haldoklást igyekszik most feltámasztani azzal az RTL, hogy tök hihetetlen módon 

RÉGI MŰSOROK ISMÉTLÉSEIT ADJÁK

Hihetetlen, nem? Ez önmagában nem is nagyon lenne elég arra, hogy a drága jó néző, - akinek be van állva már az RTL klubra meg a TV2-re mutató gomb a távirányítóján - odatévedjen, tök véletlenül. A kínálat azonban acélos, ami persze a korábbi műsorokat illeti.

A délután hétköznaponként a korábbi délután talkshowkirállyal, illetve királynéval telik. Mónika és Balázs az RTL ígérete szerint eddig még nem ismételt részekkel tér majd vissza, június 1-től, 14 órától. 6-kor aztán jön az újmónika, Nádai Anikó is, aki a Anikó show ismétléseivel szórakoztat.

A gameshowkat váltó török sorozatok sem tűnnek el, 7-től a főcsatornán nemrég véget ért Szerelem van a levegőben ismétlése jön, de az igazi durranás csak nyolctól jön.

Visszatér a Barátok közt

A tavaly júliusban véget ért napi sorozat azóta is reneszánszát éli, nálunk is nagy sikerrel mennek az azóta - nem túlságosan nagy mennyiségben - látható cikkek, amelyekből hamarosan folytatás is következik. 

A Barátok közt ismétlése önmagában is nagy dolog. Kolosi Péter, az RTL proramigazgatója jópár évvel ezelőtt azzal érvelt a sorozat ismétlésének elkezdése ellen, hogy az gyengítené az új részek ismétlését, pedig korábban - laza 20 évvel ezelőtt - a csatorna agyba-főbe BK-t adott. 2002-ben, az RTL ötödik születésnapján ugyanis elindult a hétvégi, délutáni ismétlés, amikor egy délután alatt közel tíz epizódot is leadtak. Később az ismétlések az M+-ra kerültek, onnan pedig az RTL archívumába, hogy azóta is ott porosodjanak.

5.jpg

Hosszú ideig kellene megállás nélkül ülnünk a tévé előtt, hogy végig érjünk a 10.456 epizódon, amit az RTL Gold négyesével tervez majd leadni, minden hétköznap este nyolctól (na meg másnap délben, és hétvégén). 

Egy biztos, akik szerették régen a sorozatot, érdemes leülniük a képernyő elé június 1-től.

De nemcsak ez lesz az egyetlen újdonság. 23 órától hétköznap jönnek Győzikéék, hétvégén pedig este 7-től ismét Nádai Anikó a Házasodna a gazda korábbi évadaival. Vasárnap este 19 órától majd a Csillag Születik első, 2007-es évada követ (amiben Stohl András a kertévék történetének legnagyobb bukását, vagy esését, vagy mit produkálta), ezen kívül pedig, a csatorna által kiadott promóból arra lehet következtetni, hogy jön a Szombat Esti Láz is, az utolsó, 2014-es évaddal, ami egyébként Ördög Nóra utolsó RTL-es munkája volt, és a Survivor is, a 2017-es évadtól.

A videó alább látható.

Hogy aztán mennyire hozza majd a várt sikert az RTL Gold megúíjtása, az majd a nézettségi adatokból ki fog derülni. 

Az új műsorstruktúra június 1-től lesz látható a csatornán.

Fotó és videó: RTL Magyarország

Szólj hozzá

Barátok közt Csillag születik Mónika show Szombat esti láz Balázs show RTL Gold Házasodna a Gazda!