2022. ápr 10.

Keverd össze a Konyha Ördögét és a Séfek séfét, és megkapod a Pepét - ilyennek láttam a TV2 új sorozatát

írta: FoA
Keverd össze a Konyha Ördögét és a Séfek séfét, és megkapod a Pepét - ilyennek láttam a TV2 új sorozatát

Főzünk most már reggel, délben, este, mindenkor, feltéve, ha bekapcsoljuk a tévét. Eddig csak leginkább gasztrorealitykkel, és ilyen-olyan Marcsikkal, Zsuzsikkal meg Lázárokkal sütögettük ki a vasárnapi kirántotthusokat, de 2022 ebben is változást hozott, miután megjelent az RTL-en a gasztro tematikára épülő – egyébként orosz formátumú – Séf meg a többiek c. sorozat, amelyre mindösszesen pár hét lemaradás után rástartol a TV2 is, tegnap este ugyanis elindult a Pepe c. sorozat is, amelynek első két része ilyen-olyan okokból hagyott bennem akkora nyomot, hogy szenteljek neki egy kritikát.

web_cover.jpg

Van az embereknek két kategóriája, az egyik az, aki okádni tudna Mucsi Zoltántól, meg vannak jó sokan azok, akik imádják őt. Legutóbbi heti fikciós szériában a "hogyan csinálj pusztítóan rossz sorozatot" tárgy keretein belül simán oktatható Bödörékben lehetett látni őt, ahol az első 2 percben karaktere felrobbant, és meghalt. Na, a Pepében ez hálistennek nem így van.

Azoknak, akik valamilyen totális véletlen folyamán lemaradtak volna a vasárnap 20:30-től dupla résszel debütáló sorozatról, gyorsan az alapsztori: a sorozat középpontjában egy csődközelbe jutott Duna-parti pecsenyéző áll. Annak tulajdonosa Pepe, a duplapaníros krokett koronázatlan királya, a fritőzben sütés nagymestere. Amikor egy nap Kollár Gábor, az ország minimalista sztárséfje bevásárolja magát az éttermébe, Pepe még nem tudja, hogy mindez csak azért történik, mert Gábor apja a halálos ágyán elárulta, nem ő az édesapja, hanem Pepe és kéri, mentse meg a pecsenyézőt és a családot. A magyar gasztronómia sármőre határozott elképzeléssel áll neki, hogy Michelin csillagos étteremet faragjon a kifőzdéből, miközben szép lassan megismerkedik új családjának tagjaival, és Dunaszéphely lakóival. 

A színészeket egyébként egészen érdekes helyekről sikerült összeszedni - csak megjegyzésképp, TV2-es sorozatot alig találni ezek között - leginkább az RTL-es Drága Örökösök és az Apatigris adta a gárda alapját, amelyben szerepel Mucsi mellett Simon Kornél, Kovács Panka, Medveczky Balázs, Kovács Lehel, Kálloy-Molnár Péter és Básti Juli is.

A sorozatot nézve hamar kiderül, hogy aki itt egy vígjátéksorozatra számít, annak csalódnia kell, ugyanis itt minden van, aminek lennie kell: szerelem, dráma és humor, és persze némi reklám, ami a TV2-t és a Séfek séfét illeti (gyakorlatilag minden félórában legalább kétszer megjelenik a műsor neve, vagy neadjisten egy-egy hang alapú bejátszás is...), ami kis mennyiségben még benyelhető, de nagyobban már olyan, mintha azt akarnák elérni a nézőnél, hogy az agyára menjen az egész történet és maga a valódi gasztro-reality is.

Ami viszont a humort illeti: ebben a sorozatban ez csak és kizárólag Mucsinak - aki itt "konyhafőnököt" próbál játszani egy igen szép állapotú, lerobbant étteremben - áll jól, hiába próbálkozik még a "szegény ember parasztja" címet ezzel magára vállaló Fenyő Iván, aki annyira pusztítóan néz ki és beszél, hogy azt mi, nézők nem tudjuk tolerálni (na nem is kell, mert hálistennek Pepe hamar leállítja). Ha már ugye említettem a konyhát, érdemes megjegyezni a szóban forgó étterem specialitását, a duplán panírozott krokettet, ami valljuk be, nem nem túl bizalomgerjesztő látvány, mint ahogy maga a konyha sem, ami már-már megidézi Benkő Dániel csodálatos főzéseit csodálatos konyhájában. 

A vicces része gyakorlatilag ennyi a sorozatnak (no persze a Kálloy-Molnár Péter által alakított polgármester és felesége is kitesz magáért, de ez messze elmarad attól, hogy ez legyen a domináló) de ez nagyjából egálban van a szerelmi, és a drámai szálakkal, amelyek egyébként szintén egészen jól lettek kidolgozva, persze nem is olyan izgalmasak egyenlőre, mint a fő történetszál. 

Azt azért el kell mondani, hogy mint ahogy a magyar sorozatok egy jó része, ez is licenszsorozat, így nagyon elcseszni nem lehetett, így azért aztán a TV2-nek is könnyebb dolga volt, maximum abban rajlett a hiba, hogy milyen színészeket válogatnak össze, de az is változatos lett, és Fenyő Ivánon kívül könnyen bele lehet képzelni az adott színészekbe azt a karaktert, amit eljátszanak. A kezdés jónak tűnik, kérdés, hogy mennyire nyeri el a tetszését a nézőknek az új főzőcskézős sorozat, amiben ez egy kicsit még háttérbe szorul, ami akkor nem baj, ha ez a sztori miatt történik, de egyenlőre annyira nem tud lekötni a fő szálon kívül, persze van még lehetőség a többi szálban is. 

ReklámInvázió értékelés: 10/8

A Pepe c. sorozat tehát ezentúl minden vasárnap este 18:55-től látható majd a TV2-n.

Fotók: TV2 Csoport

Szólj hozzá

TV2 Pepe