2021. okt 08.

Újból rákapcsolnak a nagyok és a kicsik - mi volt, és mi lesz még ősszel a tévében?

írta: ReklámInvázió
Újból rákapcsolnak a nagyok és a kicsik - mi volt, és mi lesz még ősszel a tévében?

Többször is írtunk róla, hogy az idei ősz nagyon színes lesz, rengeteg saját gyártással, újdonságokkal, és visszatérő produkciókkal. Egy hónap elteltével pedig mind a két nagy tévé, az RTL klub és a TV2 örülhet, van ugyanis a két térfélen legalább egy olyan versenyző, ami sikeres tud lenni. Vannak azonban nagy kérdések, és még bemutatkozásukra váró műsorok is. Előrejelzés a következő időszakban induló műsorokról a TOVÁBB után, ahol szó lesz a kicsik új műsorairól, és azok nézettségéről is.

x2_228.jpg

Ha már előrejelzés, muszáj megemlíteni a nagyon közeli jövőt így rögtön az elején. Holnap, vagyis október 9-én este várható az év legnagyobb tévés csatája (eddig legalábbis biztosan), ugyanis három csatorna is versenybe száll a főműsoridő megnyeréséért.

Az RTL holnap este kezd 8-kor az X-faktor új évadával, amely a szokásosnál hosszabb, két és fél órás lesz. A műsorban most sok változás lesz, új műsorvezetőként jön Miller Dávid, Puskás-Dallos Bog helyére pedig Csobot Adél érkezik a mentorcsapatba. Az RTL utána sem hagyja veszni az estét, indul ugyanis Friderikusz Sándor műsorának harmadik évada is, az Életünk története új napon folytatódik, az első adás vendégei pedig Puskás-Dallos Peti, és Puskás-Dallos Bogi lesznek majd.

A TV2 viszi tovább a Dancing with the Stars - Mindenki táncolt, amit egy elég érdekes(?) ötlettel próbálnak felhúzni, az X-faktor ellen látható táncos show aznap este a The Greatest Hollywood Show alcímet viseli majd, amelynek keretében "egyesül" a Sztárban Sztár leszek! és a Dancing with the Stars zsűrije. Hogy mennyi nézőt vonz majd a show, hétfőn kiderül, mindenesetre nem túl jó előjel a TV2-nek, hogy múlt szombat este a show kikapott az RTL-es X-faktor sztoritól, amely csak egy best of-os ismétlő válogatás volt.

20211006dancing-with-the-stars.jpg

Harmadikként majd az M4 Sport száll harcba a nézők kegyeiért, 20:45-től ugyanis ők közvetítik a Magyarország - Albánia VB-selejtezőt, amely nagy kérdés, hogy mennyi nézőt tud majd megszerezni a két nagy show mellett.

Most pedig arról, hogy mi várható a közeljövőben majd a kicsi és nagyok tekintetében.

Nem indult valami jól a Life TV-nek az idei ősz. A múlt héten kezdődő etap részeként a Van Életünk este 7-kor a csatorna legnézettebb műsora lett a héten 18-49-ben a maga 17 ezer nézőjével, de a többi műsoruk nem igazán hozott értékelhető nézettséget, így nem produkált említésre méltó eredményt sem a visszatérő Frizbi, sem pedig az új Activity Ábel Anitával sem. A csatorna talán abban reménykedhet, hogy a ma este induló Összezárva majd hozza a kívánt nézettséget, melyben az első vendége Hajdú Péternek Szabó Győző lesz.

Szintén nem megy jól az RTL+ szekere sem. Az RTL ugyanis hiába tette ide az UEFA Európa Liga és Európa Konferencia Liga meccseket, azt gyakorlatilag nem hoz igazán értékelhető eredményeket. A 18-49-es korcsoportból ugyanis a nézők mindössze 0,8%, illetve 1%-a választotta a meccseket, amelyeket egyébként Gundel-Takács Gábor is közvetít.

Az ATV-n szeptember 25-én, szombat este indult el a Jakupcsek Night, amely még nem ért el kiemelkedő eredményt, ellenben a csatorna többi - főként politikai - műsorával, amik rendre a 4+-os toplista előkelő helyein szerepelnek. Ilyen például a Heti Napló Sváby Andrással, az Egyenes beszéd, vagy épp a #Bochkor. Jakupcsekkel azonban nem áll meg az ATV, a csatorna másik nagy, őszi produkciója a Gundel-Takács Gábor vezetésével, október 19-én kedden induló Géniusz című műsor, amely elvileg saját fejlesztés, és ezzel a csatornára két és fél év után térnek vissza a vetélkedők.

De nemcsak a kisebb adók jelentkeznek idén új produkciókkal, jön a nagyokra is nemsokára az új löket. Az RTL-en a színvonalban, és nézettségben is elég gyengén álló Álarcos Énekes már a felénél jár, azt nem tudni, hogy lesz-e helyette valami más műsor, de azt igen, hogy október 18-től a Survivort a Nyerő Páros váltja majd, amelyben megújul a villa, és a sztárpárok névsora is ígéretesnek ígérkezik: beköltözik a villába Nádai Anikó műsorvezető, akit többek között a Reggeliből, vagy a Házasodna a gazda című társkereső reality-ből ismerhetnek a nézők, és párja, Hajmásy Péter, vagy ahogy a barátai nevezik, Hagyma, marketing menedzser száll idén versenybe, hogy bebizonyítsák, 8 hónapja tartó kapcsolatuk kiáll minden próbát. Szintén ringbe száll a Nyerő Páros trófeáért LL Junior, azaz Lesi László Csaba zenész, dalszerző és felesége, Lesi-Körtvélyessy Kinga művészeti titkárságvezető, valamint Pataki Zita, az RTL Klub meteorológiai hírszerkesztője, kommunikációs tréner és férje, Szárnyas Attila informatikus, asztalos. A küzdelemben ott lesz Kulcsár Edina egykori szépségkirálynő is, aki üzletember férjével, Szabó András Csutival mindent megtesz majd, hogy idén ők nyerjék el a Nyerő Páros címet. De erre hajt Kárpáti Rebeka műsorvezető, szépségkirálynő is fodrászként dolgozó párjával, Frohner Ferenccel, azaz Fecóval. Molnár Gusztáv színész kedvesével, Fazekas Vivien közgazdász és műkörömépítővel vág neki az idei megmérettetésnek. A versengés nem idegen Somfai Péter kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes és olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívónak, aki feleségével, a vívóedző Somfai Krisztinával lép a pástra, hogy újabb trófeával gazdagíthassák a családi gyűjteményt. Az Éjjel-Nappal Budapest hozta meg a szerelmet Kamarás Norbinak, akit a sorozat Lalijaként ismert meg az ország, és aki a sorozatbeli barátnőjét alakító Kármán Odett személyében találta meg az igazit. Most ők is harcba szállnak, hogy bebizonyítsák, szerelmük mindent túlél, még a Nyerő Páros legbrutálisabb kihívásait is.

A műsor majd 21:00-kor indul az RTL klubon október 18-től minden hétköznap este.

img_2276.jpg

Bár még hivatalos közlemény nem érkezett, a TV2 már újabb és újabb promókkal igyekszik felhívni a nézők figyelmét a Ninja Warrior Hungary új évadára, amelyre ezek alapján nem kell majd olyan sokat várni, de az még nagy kérdés, hogy vajon melyik napra, vagy napokra szorít neki helyet a csatorna (logikus lenne a hétvégi dömping miatt a napi vetítés). Addig is, akik nagyon ki lennének éhezve egy jó TV2-es produkcióra, ott a Séfek Séfe,amely olyan jól ment, hogy a TV2 nemrég beáldozta érte a Mintaapákat is, ami megbukni látszik a csatornán (pont úgy, mint a Totem), illetve a Sztárban Sztár Leszek!, ami hétről hétre nagy fölénnyel utasítja maga mögé az Álarcos Énekest. 

Ami pedig a kicsit távolabbi jövőt illeti. Az RTL már fogatja a Keresztanyu harmadik évadát, forog többek közt Nyári Diával, Csarnóy Zsuzsával és Miller Dáviddal a Hotel Margaret, jön a Fehér főnök Lengyel Tamással, a Konyha című vígjátéksorozat, és a Cápák között is visszatér a csatornára amellett, hogy a Konhafőnök VIP már dobozban, többek között Schobert Norbival. A TV2-re pedig Gáspár Beával tér vissza hamarosan a Hal a tortán, Kasza Tibivel a Szerencsekerék, de még idén biztosan jön majd a Farm VIP is, Demcsák Zsuzsával és Gáspár Zsoltival, valamint a Nagy Ő, amiben Tóth Dávid keresi az igaz szerelmet Stohl András segítségével. 

Fotók: RTL Magyarország, TV2 Csoport

Szólj hozzá

ATV TV2 X-faktor RTL klub Dancing with the Stars Nyerő Páros Séfek séfe Sztárban sztár leszek Life TV Őszi szezon 2021