2021. aug 04.

Ezt nézhetjük idén ősszel a TV-ben

írta: ReklámInvázió
Ezt nézhetjük idén ősszel a TV-ben

2021 furcsa év televíziós szempontból, ugyanis a két nagy, rivális tévé idén csak kis mértékben váltott nyári műsorrendre, így nehéz eldönteni, hogy pontosan mikortól is kezdődik, vagy épp kezdődött az idei őszi tévés szezon, amely nagy izgalmakat tartogat. Lesznek egymás ellen indított szupershowk, napi sorozatok, és egy egészen különösen alakuló realityharc is kezdődik majd az RTL klub és a TV2 között. Hogy ki lesz a jobb, az csak a nézőn múlik, mi viszont most összeszedjük, hogy milyen kínálatra lehet majd szavazni idén a két nagy csatornán.

Lesz itt ugyanis minden, mi szem-szájnak ingere, legalábbis az előzetes hírek és tervek szerint a főműsoridőben egy pillanatig sem fognak unatkozni azok, akik az RTL klubot, a TV2-t, vagy a kisebbek közül a Life TV-t és az ATV-t választják majd. A következőkben jöjjenek azok a műsorok, amelyeket vagy bejelentettek már a csatornák az őszi idényre, vagy már lehetett róluk hallani bizonyos, de megerősítést nem nyert híreket. Ebben a cikkben az RTL klub és a TV2 ősszel biztosan érkező műsorairól fogunk írni részletesebben.

rtl_klub_black_logo.jpg

RTL klub

Keresztanyu

A makkosszállási csempészhálózat sokszor vicces, vagy komoly kalandjai idén télen és tavasszal belopták magukat a nézők szívébe, így nem volt kérdéses, a végig nagy sikerrel futó Drága Örökösök után ennek a sorozatnak is lesz folytatása, ráadásul viszonylag korán is érkezik a makkosszállási rendőrség és a maffiahálózat újabb csőrtéje, ugyanis a széria már augusztus 9-én, vagyis jövő hétfő este 20 órától érkezik az RTL klub képernyőjére. A második évadról egyébként több részlet olvasható egyik korábbi cikkünkben, amely ide kattintva olvasható el.

Survivor - civlekkel és celebekkel

Miután az Éjjel-Nappal Budapest két alapszereplője már megmutatta, hogy nemcsak sorozatszereplőnek jó, itt volt az ideje, hogy ÉNB - Király Péter - Gábor, és ÉNB - Kamarás Norbert - Lali után végre ÉNB - Varga Miklós - Joe is megmutassa, hogy mennyire megy neki a műsorvezetősdi, és a tavaly kudarcba fulladt hibrid Survivor után most végre mindenki meg is tudhatja, hogy hogyan bizonyít majd egy túlélőshow házigazdájaként.

Tudniillik, hogy ez a Survivor más lesz, mint amit pár éve Istenes Bencével láthattunk, mert most nem két civil, hanem egy celeb és egy civil csapat küzd egymással. A korábbi bejelentésnél nem véletlen, hogy sokakban felmerülhetett a cikkben később még elő-előfordulgató hátezmegki kérdés, mert nem biztos, hogy elsőre az activityt idéző kitalálós játékban a kedves néző megfejti, hogy ki az a Brindzik Zsolt, vagy Filipánics Bálint (na jó, segítünk, előbbit leginkább Zsolt gazdaként szokás emlegetni a Házasodna a Gazda 2019-es évada után, utóbbit pedig az Éjjel-Nappal Budapestben is korábban szerepet vállaló, (és a műsorvezető ÉNB - Varga Miklós - Joe fiát játszó) és a VV10-et is megjárt fiatalemberként ismerhetjük). Egy név viszont a már-már reality veteránoknak nevezhető hírességek mellett (mint Gáspár Evelin, Kabát Peti, Járai Máté, Széphalmi Juliska, és Nagy Alexandra) is ismeretlen. Igent mondott a túlélős műsorra még Catherine Dederick is, akit talán úgy ismerhet valaki (aki elsőre nem az hátezmegki kérdést tette fel), hogy szerepelt a VIASAT3 Feleségek Luxuskivitelben című műsorában, mint az ex-TV2 vezér-luxusfeleség Yvonne Dederick lánya, ezzel pedig talán az RTL célja az lehet, hogy előbb felfedezze, aztán vérbeli celebbé tehesse az énekes-dalszerzőként feltűntetett lányt, aki akár 2021 egyik nagy felfedezettje lehet (csak szemléltetésképpen, 2020-ban a csatorna a Nyerő Párosban és az Álarcos Énekesben fedezte fel két olyan, későbbi műsorvezetőjét, akik az idei őszi szezonban valamilyen nagyobb szerephez jutnak majd (ezen címszó alatt Miller Dávidra és Járai Mátéra gondolunk))

Az új Survivor-évad egyébként az újítások miatt a korábbiaknál is izgalmasabb és érdekesebb lehet, sőt, valószínűleg nem is kell hónapokat várni még az új évadra, ugyanis megjelentek már országszerte a műsort reklámozó óriásplakátok is, amellyel valószínűsíthető, hogy jobb esetben még a szeptembert sem kell megvárni ahhoz, hogy izgulhassnuk a civilekért, és a celebekért.

A Mi kis falunk

Bár az ország legnézettebb sorozatáról nem tudni még, hogy idén ősszel is jelentkezik-e új részekkel, de az már biztos, hogy érkezik az újabb évad, amely zsinórban már a hatodik lesz, és ha az utóbbi években látottakból indulunk ki, akkor bizony nem kell majd sokat várniuk a nézőknek arra, hogy kiderüljön, hogy mi lesz Erikával, Tecával és Pajkaszeg további lakóival.

Nyerő Páros

Ahogy azt Kolosi Péter elsőként a Média1-nek elárulta, idén új évaddal tér vissza a képernyőre az ország legjobban várt sztárpáros realityje, a Nyerő Páros. A reality korábbi évadai hatalmas nézettségekkel futottak eddig is, a legutóbb tavaly képernyőn lévő műsor számtalan botránnyal telire sikeredett, érdemes gondolni ezelett Dér Henire és párjára, Járai Mátéékra, illetve Puskás Petiékre, akiknek az évad legközérdekűbb információját is köszönhetjük, miszerint Puskás Peti jelenlegi párja előtt kb 400-500 nővel feküdt le. Az új évad - amelyből várhatóan az előbbihez hasonló informciók is napvilágot láthatnak -  a SorozatWiki szerint már leforgott, reményeink szerint pedig hamarosan az is kiderülhet, hogy kiket láthatunk majd idén beköltözni a Nyerő Páros luxusvillájába.

Foci, de ki tudja, hol...

Visszatér az RTL-hez a foci is, három év után ismét közvetíti majd valamelyik RTL-es csatorna az UEFA Erópa Liga és az újonnan induló UEFA Erópa Konferencia Liga mérközéseit is. A z RTL 14 meccs közvetítését ígéri valamelyik csatornáján élőben, de lesz olyan is, amikor csak az RTL Most+-on lesznek megtekinthetőek egyes mérközések. A korábbi ígéret szerint lesz élő stúdióműsor is, neves szakértőkkel, valamint összefoglaló is, de még mindig nem lehet tudni azt sem, hogy a szeptember közepén induló ligákat melyik RTL-es csatornán is láthatjuk majd.

Álarcos Énekes

Visszatér a tavalyi év legnagyobb szenzciója is, újra lesz ugyanis - egyes hírek szerint Álarcos Énekes. Még márciusban írta meg a SorozatWiki, hogy újra jöhet majd a show, de akkor még konkrétat nem lehetett tudni róla, néhány napja azonban Blikk írt arról, hogy információik szerint távozhat több nyomozó is a műsorból, pontosabban az első évad óta detektívként tevékenykedő Gáspár Laci és Csobot Adél, akik a bulvárlap szerint inkább a X-faktoros mentorkodással foglalkoznának. Helyükre sok név felmerült, egyes hírek szerint az RTL-en az utóbbi években inkább csak reggelente látható Szabó Zsófi, valamint egy korábbi szereplő, Fluor Tomi ülhetnek be a megüresedett nyomozói székekbe.

Bár nem esett róla szó, a lap szerint egyáltalán nem biztos, hogy Hargitai Bea és Sebestyén Balázs is visszatér a műsorba, a Blikk informátora szerint Fluor Tomin és Szabó Zsófin kívül hítvák még csatingra az X-faktor új műsorvezetőjét, Miller Dávidot, Szandit, és még Nagy Ervint is, ám arról nincs hír, hogy ők is beülnek-e a nyomozói székek valamelyikébe. A műsorvezető viszont továbbra is Istenes Bence marad, aki könnyen lehet, hogy a világ egyik legrejtélyesebb showjának egyetlen állandó szereplője marad.

X-faktor

2019 után biztosan visszatér még idén ősszel az RTL képernyőjére az X-faktor is, amelyben Lékai-Kiss Ramóna tavalyi távozása miatt új műsorvezető, Miller Dávid vezeti majd showt, aminek egyébként a mentorcsapata is átalakul. Dallos Bogi ugyanis úgy döntött, idén nemet mondott a mentorokodásra, az ő helyére a kiabálásairól már biztosan méltán híres Csobot Adél érkezik majd, aki ezen kívül korábban még versenyzőként szerepelt a műsorban. Mellette egyébként mentor lesz még Puskás Peti, ByeAlex, és Gáspár Laci is.

Hogy mikor indul a show, azt még pontosan nem tudni, de ha a korábbiakból indulunk ki, akkor valószínűsíthetően szeptember végén, vagy október elején érhet véget a show körül kialakuló, felfokozott várakozás, és akkor végre mindenki átadhatja magát az önfeledt bikicsunájozásnak (már ami a válogatókat illeti).

tv2logo.jpg

TV2

Totem 

Megint egy majdnemdemégsem vagy kitudja milyen koppintás vagy nem, a lényeg, hogy egy másikra kísértetiesen hasonlító produkcióval kezdi az őszt a TV2. A Totem és a szóban forgó konkurens - a Survivor - között elméletben az a legnagyobb különbség, hogy míg az egyiket Magyarországon, a másikat Dominikán forgatták, és előbbiben két sztárokból álló csapat küzd, addig utóbbiban egy civil, meg egy celeb gárda mérközik meg egymással. Na, és akkor a különbségek itt véget értek, a többiben a Survivor meg a Totem lényege megegyezik (legalábbis az eddigi információk alapján), a többit majd a nézők eldöntik, az már biztos, hogy ezt ebben az esetben először augusztus 22-én, vasárnap este tehetjük majd meg, ahol olyan hírességekért izgulhatunk majd, mint Szőke Zoltán, Nagy Zsolt "VV Leó", Csősz Boglárka, vagy éppen Krausz Gábor. A műsor háziaszzonya Ördög Nóra, a műsorról többet itt lehet olvasni.

Mintaapák

Szintén nagyon korán indul a TV2 legsikeresebb napi sorozata, a Mintaapák is. Az augusztus 23-án érkező évadban nem lesz olyan drasztikus változás, mint egy évvel ezelőtt, sőt, új szereplők is érkeznek, akikről itt írtunk bővebben. A sorozatnak egyébként ez lesz a harmadik etapja, a főszereplőket pedig továbbra is Száraz Dénes, Makranczi Zalán, Mészáros Béla, és Kamarás Iván alakítják majd.

Ninja Warrior Hungary

Hosszú idő után visszatér a TV2 képernyőjére a Ninja Warrior Hungary is. Szokás néha mondani, hogy három a magyar igazság, ami erre műsorra pontosan illik. Három évad, három műsorvezető, háromszori műsorvezető csere. Kivéve persze Tillát, aki az állandóságot képviseli a showban (és nemcsak ott, hanem a TV2-ben is), és aki most Kasza Tibi és Mádai Vivien után Lékai-Kiss Ramónával és Szujó Zoltánnal bizonyíthat a műsorvezetői székekben.

Ezen kívül egyébként annyit tudni az új műsorról, hogy a pálya, és a műsor arculata is teljesen megújul, azt azonban még továbbra is homály fedi, hogy mikortól, és pontosan milyen napon láthatjuk majd a TV2 ügyességi vetélkedőjét.

Sztárban Sztár Leszek!

Ha már az állandóság, akkor el kell mondani, hogy a másodszorra talent showvá (és az azelőtti évadokat is ide értve) alakított TV2-es Sztárban Sztár című műsor esetében 2014 óta sosem volt kérdés, hogy ki lesz a műsor házigazdája. Tilla pedig most sem okozott csalódást azoknak, akik esetleg miatta várnák az új Sztárban Sztár Leszek! évadot, amelyben ha a műsorvezető személye nem is, a mentor, vagy mester, vagy ki tudja milyen csapat azonban változik. 

Jó magyar TV2-es szokásra most éppen az X-faktor került sorra az átalakításban, és idénre teljesen sikerült ikszfaktorosítani a Sztárban Sztárt, mert itt a zsűri kérem szépen már nem zsűri, hanem mesterek (bár az pontosan még nem derült ki, hogy ez mit is jelent azon kívül, hogy az énekeset a négytagú gárda mentorálja majd), akiket az elvileg RTL-nél pont egy hasonló szerepre pályázó Majka, a korábbi luxusfeleség Köllő Babett, a (már ha lehet valakit két évad utn annak nevezni) veteránnak számító Pápai Joci, és Tóth Gabi alkotnak majd, ami biztos humorforrásnak ígérkezik, de ha a két évvel ezelőtti, első Sztárban Sztár Leszekből indulunk ki, akkor lesz itt minden, bikicsunájtól Sárkány Éváig bármi, amit csak el lehet képezelni.

Dancing with the Stars - Mindenki táncol

Táncoljunk, táncoljunk, idén is. Ha már egyszer tavaly ez kimondottan nem sikerült, akkor legalább 2021-ben próbálkozzunk meg azzal, hogy végignézünk egy olyan showműsort, amiben ilyen-olyan viták miatt (legyen az a háttérben, a COVID miatt, táncosok között, vagy akár egy zsűri-versenyző beszólásból) nem lehet egymás után két adásban is ugyanazt a párost kiszavazni, és nem fordul elő az sem, hogy az egyik páros otthagyja a műsort bizonyos konfiktusok miatt.

Reménykedni lehet, hogy idén ezek a botrányok tényleg kimaradnak, az viszont már biztos, hogy 12 új híresség lép parkettre ősztől, hogy megvillogtassa tánctudását. Név szerint ők Demcsák Zsuzsa, Nagy Réka, Dobó Kata, Hevesi Kriszta, Metzker Viki, Tóth Andi, Árpa Attila, Kinizsi Ottó, Kempf Zozó, Cooky, Kamarás Iván, és Kozma Dominik, illetve profi táncpartnereik, akiket egy elvileg átalakuló zsűri fog majd értékelni hétről hétre. A Blikk információi szerint ugyanis sem Molnár Andrea, sem pedig a Gabriella Spanicnak beszóló Schiffer Miklós nem tér vissza a második évad zsűrijébe, ellenben a műsorvezetőkkel, vagyis Lékai-Kiss Ramónával, illetve Sthol Andrással, akik akár már szeptembertől prezentálhatják nekünk a remélhetően kemény ellenfél ellen bizonyító showműsort.

Séfek Séfe

Érdekesen tervezi meg egy-egy évét a TV2 műsorok szempontjából, és erre a legjobb példa az egyébként jónak nevezhető gasztro-reality, amely immáron másodszorra esik el az idővel vívott csatában. Így volt ez még 2018-ban, amikor a 2017-es siker után egy évvel leforgott Liptai Claudia műsorvezetésével, amely önmagában nem lenne furcsa, de a TV2 legutóbbi tervezésének köszönhetően állt elő az az abszurd helyzet, hogy az addigra már RTL-es színekben versenyző Liptai 2019 őszén a TV2 képernyőjén tűnt fel a műsor háziasszonyként (egyébként hasonló helyzet állt elő Lékai-Kiss Ramóna átigazolásakor is, ő ugyanis még színésznőként a Drága Örökösökben még látható volt). Na, ilyen helyzet most nem fog garantáltan előállni, mert a műsor vezetését visszakapta Ördög Nóra, de ennek ellenére a gasztroreality harmadik évada - a változatosság kedvéért - már 2020-ban leforgott, de bizonyára csak bennünk merül fel érthetetlenül az a kérdés, hogy ha egy év után kerül adásba a főzőshow, akkor minek forgatták le korábban, amelyben egyébként továbbra is Krausz Gábor, Vomberg Frigyes, illetve Wolf András értékeli majd az elkészült ételeket.  

Nagy Ő - The Bachelor

Általában évről évre azt szokhattuk meg, hogy ha valamelyik nagy kertévé előrukkol valami újjal, az éppen egy olyan formátum, amely már a tengerentúlon egy, vagy két éve indult, de már befutott, és sokadikként adják el az éppen szóban forgó realityt, gameshowt, vagy showműsort hazánkba is. Na, a The Bachelor esetében pont az a meglepő, hogy a fentiek csak részben igazak rá. 

A formátum, igaz Amerikából indult, de nem mostanában, hanem már 2002-ben, és világszerte hatalmas siker lett, és nem, nem cirka 20 évet kellett rá várni, csak egyet, ugyanis a TV2 ezt a párkereső műsort 2003 őszén bemutatta, nagy sikerrel, ami végül három évadon keresztül futott az ex-tényekes Szarvas László műsorvezetésével. A csatorna pedig most húzott egy olyannyira váratlant azzal, hogy visszahozza a párkeresőt, hogy az gyakorlatilag elsőre az ősz legnagyobb meglepetése lehet, bár a műsor körül még elég sok a homály. A negyedik évadról eddig annyi információt közölt a TV2 Csoport, hogy a műsor

  • ősszel jön
  • és Tóth Dávid olimpikon, exatlonista, dancing with the gigamegaszupersztár keresi majd benne az igaz szerelmet
  • Stohl András lesz a műsorvezető

 A negyedik széria tehát hamarosan jön, ennyi biztos, amely már amiatt is megér majd egy odakapcsolást, hogy mennyire sikerült integrálni a 2004-ben a gyenge nézettség miatt három évad után véget érő párkeresőt a mai tévézési szokásoknak megfelelően. 

Farm VIP

A Farm VIP volt 2020-ban az a műsor, amire nem sokan fogadtak volna, hogy a november-decemberben futó - és egyre jobban kifáradni látszó - Konyhafőnök VIP-vel szemben majd nézettség szempontjából győzedelmeskedni fog a realityműsor, amely egyébként megtalálta azt a koncepciót, amiben életképes tud lenni (19 év után már ideje volt, ez ugyanis sem az RTL-nek, sem pedig a Viasat3-nak nem sikerült). Demcsák Zsuzsa és Gáspár Zsolti kettőse remekül működött a műsorban, és talán az sem mellékes, hogy nem olyan celebeket sikerült választani, akik reality-veteránoknak számítanának.

Az idén érkező második évadban is lehet majd tehát hallgatni, hogy Gáspár Zsolti a magyar nyelv elsőszámú védelmezőjeként az Exatlont "Exkátlon"-ként magyarosítja, és azt is lehet majd nézni, ahogyan például Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakosunk is megküzd egy farmon csapattársaival, és a vidéki élet nehézségeivel, legalábbis a Bors tudni véli a sportoló szereplését a műsor második, ősszel biztosan érkező évadában. 

A TV2 egyébként készített egy őszi műsorokkal kapcsoltos promóvideót, amit alább lehet megtekinteni.

Ezek azok az RTL-es, illetve TV2-es műsorok, amelyekről eddig tudni lehet, hogy várhatóan ősszel érkeznek majd. Amennyiben valamilyen másik, eddig nem ismert műsorról jelentenének be részleteket a tévétársaságok, azt külön cikkben közüljük majd. Hamarosan egyébként ezen kívül még egy külön cikkben a kisebb kábelcsatornák erősnek ígérkező őszi kínálatairól, műsorairól is szót ejtünk majd.

Fotók és videó: RTL Magyarország, TV2 Csoport

Szólj hozzá

TV2 RTL klub Őszi szezon 2021