2021. jún 08.

Ők a Mestercukrász zsűritagjai

írta: FoA
Ők a Mestercukrász zsűritagjai

Még a nyáron elindul az RTL klub egyik idei legnagyobb újdonsága, a Mestercukrász - az édesszájú Konyhafőnök. A csatorna új gasztro-realityjének műsorvezető-zsűritagjára néhány hete már fény derült, most pedig kiderült, hogy Liptai Claudia mellett kik kóstolják majd az elkészült édességeket. További részletek az RTL Magyarország mai sajtóközleményéből alább derülnek ki.mestercukrasz_logo_final_20210311_page_03_002.jpg

Hamarosan látható az RTL Klub képernyőjén a Konyhafőnök-család legújabb, édesszájú tagja: a Mestercukrász. A vadonatúj gasztroreality háziasszonya Liptai Claudia lesz, akit a zsűrizésben Juhos József mestercukrász és Enzsöl Balázs cukrászséf fog segíteni.

Juhos József már fiatalon – szintén cukrász dédnagyapja hatására – eldöntötte, hogy cukrász lesz: 13 éves korától nyári munka keretében tanulta a szakmát egy főváros közeli ismert cukrászdában. 19 évesen került a budapesti Városligetben található világhírű étterem cukrászatára, ahol először cukrászsegédként, majd főcukrászként, végül executive chef-ként dolgozott összesen 17 évet. Az elmúlt években több híres cukrászda szakmai vezetőjeként, jelenleg pedig egy budapesti újhullámos cukrászda társtulajdonosaként dolgozik. A Mestercukrászban szeretné tanítani és jóra „nevelni” a versenyzőket. Mottója: mindig úgy készítsenek süteményt, mintha a saját anyukájuknak csinálnák azt!

Enzsöl Balázs végzettségét tekintve közgazdász, a gasztronómiával 2005-ben kezdett foglalkozni. Szakmai pályafutását mosogatóként kezdte, 2009-ben már főszakácsként dolgozott Angliában. 2013-ban döntött úgy, hogy kifejezetten a desszertekre specializálódik, három évvel később Michelin-csillagos éttermek desszertkínálatért felelt. 2017 közepétől – barcelonai székhellyel – szabadúszóként folytatja karrierjét: workshopokat és konzultációkat tart. Számos hotel, étterem és cukrászda desszertkínálatát újította meg elképzeléseivel New Yorktól Szingapúrig. A Mestercukrász versenyzőinek azt szeretné megtanítani, hogy kitartással és gyakorlással bármit meg tudnak csinálni.

A műsor első három előzetese alább megtekinthető.

Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán

Szólj hozzá

Liptai Claudia RTL klub Mestercukrász