2020. sze 26.

Mit néztünk régen? - Extra 4.

írta: FoA
Mit néztünk régen? - Extra 4.

A Legyen Ön is Milliomos!-ról...

Egy héttel ezelőtt, cikksorozatunk harmadik extra részében a legnagyobb tévés bukásokat idéztük fel, ami ide kattintva vissza is olvasható. Akkor szó esett a Star Academyről, a leggázabb TV-s bukásról, az XXL-ről, valamint az RTL-es Váncsa-féle Szellemvasútról, amelynek közreműködői az adás után még az utcára sem mertek kimenni. Mai cikkünkben azonban csak egyetlen műsorról, a Legyen Ön is Milliomosról fogunk írni a TOVÁBB gomb után, ahol a műsor ritkán hallott érdekességeiről is lehet olvasni. 

legyen-on-is-milliomos3.jpg

Most akkor magyar, vagy lengyel a díszlet?

2000 januárjában az RTL klub Vágó Istvánnal kezdte el a műsor reklámozását, aki "bemutatta" a magyar díszletet. Igen ám, de mint később kiderült, a díszlet nem magyar volt, hanem lengyel, mert ekkor még nem készült el a magyar díszlet. Alább egyébként megtekinthető az állítólagos magyar díszlet.

A végleges magyar díszlet:

A műsor már javában dübörgött, amikor kiderült, hogy eredeti, brit licensztulajdonos elrendelte, hogy ne a holland verziójú arénát, hanem az általuk kitalált stúdiót kelljen használni minden országban. Később aztán a magyar verzió is elkészült, amit viszonylag sokáig használtak.

A 40 millió, ami nem is negyven...

A Legyen Ön is Milliomos magyarországi történetében eddig mindössze egyetlenegyszer sikerült elvinnie egy játékosnak a főnyereményt, ami akkoriban 40 millió forint volt. Cserey Gábor egykori köztisztviselőt nemrégiben a HVG kereste meg a Kvíz cimű, minisorozat kapcsán, mely azt mutatja be, hogy hogyan sikerült a műsor brit változatát elcsalni 2001-ben.  

A magyar nyertes - aki ma már nyugdíjas - több érdekességet is elárult az ominózus utolsó kérdésről, arról, hogy mit kezdett a nyereménnyel, és hogy hogyan sikerült eltitkolnia egykori kollégái elől két hónapig, hogy 40 milliót nyert a műsorban.

Mikor lett a magyar országgyűlések intézményes székhelye Pozsony? - szólt 2006-ban Cserey Gábor számára az utolsó, 15. kérdés. „Egy kicsit az intézményes jelzőn elgondolkodtam, de alapvetően biztos voltam a dolgomban” - mondta a győztes, aki a lapnak elárulta, hogy két hónapig kellett titkolnia győzelmét.

„A munkahelyemen is örültek. Egy darabig minden kolléganő asztalán ki volt rakva a fényképem. Amikor azon a bizonyos hétfőn bementem dolgozni, és már mindenki tudta, hogy eljutottam a 15. kérdésig, akkor sem árultam el, hogy meg is nyertem. Mondtam nekik, hogy izguljatok, most lesz a mindent eldöntő kérdés. Nem tudom, elhitték-e.” - mondta az egyetlen magyar Milliomos nyertes, aki elvileg 40 millió forintot nyert. Elvileg.

Az adózás után ebből ugyanis mindössze alig 26 millió forint maradt. Cserey Gábor egyébként elmondta, hogy ő nem a pénzért, hanem magáért a játékért játszott. A pénzből egyébként utazásra, autóvásárlásra (ezt később ellopták), valamint lakástatarozásra költött nyertes feleségével együtt. 

A győztes egyébként elmondta, a győzelem titka a nyugodtság, valamint az, hogy 40 évig olvasni kell a játék előtt. 

Az utolsó, 15. kérdés helyes megválaszolására nemcsak Vágó István, ("Vágó annyira meg volt zavarodva, hogy elfelejtette átadni a gigantikus csekket, amit egyébként minden játékosnak látványosan átadott, amikor valamennyit nyert." - írja a HVG) hanem a műsor stábja sem volt felkészülve, hiszen a válasz megjelölése után több órán keresztül állt a forgatás, mert nem volt tűzijáték.

Vágó segítette a játékosokat?

Vágó István, a műsor legendás műsorvezetője korábban szintén az HBO-n futott Kvíz című minisorozat kapcsán a Spirit FM Spirit Show-jában elárulta, megpróbálta eltalálni, hogy a játékos a néző számára szimpatikus-e, avagy nem.

„Ha a rokonszenves játékos nyert, akkor a néző is örült, de akkor is, ha az ellenszenves játékos veszített” 

 - mondta a legendás játékmester.

Gundi és a Milliomos

Vágó után többször is próbálkozott az RTL klub a műsor újraélesztésével, először Fábry Sándorral, majd Friderikusz Sándorral, a próbálkozások sikertelennek bizonyultak, amelynek vége az lett, hogy az RTL letett a műsor folytatásáról, és úgy tűnt, 13 év után vége a műsor magyar verziójának. Szinte napra pontosan két éve azonban sokkolta a nézőket, és a sajtót is az a hír, miszerint a TV2 Gundel-Takács Gáborral újraéleszti a műsort.

A folytatás körülményeiről már ebben a cikkünkben korábban írtunk, majd aztán kiderült, hogy a 2019. január 2-án elinduló játék hamar leszerepel egy kvízműsorba egyáltalán nem illő kormánypropagandás, valamint egy hibás kérdéssel. Ezek után egyértelmű volt, hogy a nézők szimpátiáját nem tudta elnyerni az egyébként profin helytálló Gundi műsorvezetésével visszatérő játék. A műsor ezek után folyamatos nézettségcsökkenésbe kezdett, és végül akkorát bukott, hogy az már irigylésre méltó (valakinek biztos).

Az utóbbi hetekben extra érdekességeket osztottunk meg Veletek, következő cikkünk azonban tényleg az utolsó lesz, amelyben olyan, mára nagyon ismert színészeket, műsorvezetőket listázunk, akik karrierjüket részben egy reklámfilmnek köszönhetik.

Fotó: RTL klub

Szólj hozzá

TV2 RTL klub Legyen ön is milliomos Mit néztünk régen?