2020. sze 14.

Ismét földbe döngölte az RTL a TV2-t

írta: FoA
Ismét földbe döngölte az RTL a TV2-t

Ahogy tettük két hete, valamint a múlt héten, most is beszámolunk a múlt heti, ma kiadott nézettségi eredményekről. A 37. hét hozott bőven televíziós meglepetést, de vajon ez/ezek mennyire voltak nagy hatással az egyes műsorok nézettségére? Alább kiderül.

200404_tul1_0366.jpg

A 37. héten délután nem volt komolyabb változás, a Remények Földje továbbra is verte az RTL klub legendás szappanoperáját, a Barátok köztöt mindkét korcsoportban.

A híradók versenyét ezúttal is az RTL Híradó nyerte meg, ami hétből hétszer verte a konkurens Tényeket a fiatalok körében. A Fókusz is szintén minden este legyőzte a konkurens, felemásan teljesítő Tények Pluszt, sőt, az RTL-es magazin szerdán a maga 18,6-val tarolt, ezzel egyébként a többi esti RTL-es műsor nézettsége is megugrott.

A Konyhafőnök minden nap tarolt (sőt, szerdán 23,8%-ot ért el, amely az eddigi évad rekordnézettsége, eddig), és földbe döngölte a TV2 Love Bistro című gasztrorealityjét, amely minden nap rém gyengén teljesített. Úgy látszik, a néző továbbra sem voltak képesek megszokni a Mintaapák új színészeit, mivel a sorozat gyakorlatilag már a 10%-os lélektani határt sem nagyon tudta elérni, még akkor sem, amikor pénteken dupla részek mentek a sorozatból.

Késő este a Barátok közt minden nap nyerni tudott a Love Bistro és Piramis ismétlés ellen, és egyébként a sorozat átlagban jobban is ment, mint a múlt héten.

lovebistro.jpg

Szombaton a Fókusz Plusz ment egy kicsivel jobban, mint az ellene futó Tények Plusz, de ettől még mindkét magazin gyengén muzsikált. Az este további részében maradt az RTL előnye, a Mi kis falunk ismétlése nyerte saját sávját, és egyébként jól is ment, ellenben a Stohl András főszereplésével készült Bödörék, amely képes volt tovább csökkenni, így már csak 10,5%-os eredménnyel futott a sorozat. Később a Kölcsönlakás 8%-ot volt képes összekaparni magának a TV2-n.

Vasárnap este az RTL továbbra is tarolt az Álarcos Énekessel, ami szinte majdnem ugyanolyan eredménnyel futott, mint egy héttel ezelőtt (20,8%). A TV2-es Sztárban Sztár tegnap este viszonylag magára talált, (értsd: nem hozott negatív rekordot) de a 16,6%-os eredményével továbbra is képtelen labdába rúgni az RTL klubbal szemben.

Összességében az RTL klub 18-49-ben minden este hatalmas fölénnyel képes volt megverni a TV2-t. Előbbi csatorna heti átlaga 17,2%, utóbbi 9,5%-os eredménnyel zárt, ami azt jelenti, hogy az RTL és a TV2 között egyre nagyobb a különbség.

Adatok: 18-49, kivéve, ahol az külön jelezve van

Fotó: RTL klub, TV2 

Szólj hozzá

TV2 Nézettség RTL klub