2020. sze 14.

A Dancing with the Stars-ról...

írta: FoA
A Dancing with the Stars-ról...

A TV2 újként beharangzott showműsorának részletei tegnap este, a Sztárban Sztárban derültek ki, többek között az év egyik legnagyobb tévés átigazolása is, miszerint Lékai-Kiss Ramóna 3 évnyi műsorvezetés, és további 15 év színészkedés után elhagyja az RTL klubot, és az októberben induló showműsor háziasszonya lesz. A hír sokakat megdöbbentett, így emellett, valamint az egész műsor mellett sem mehetünk el néhány szól, vagy gondolat nélkül...

99992496_w.jpg

Még 2020 májusában derült ki, hogy bizony a TV2 újabb műsort nyúlt el az RTL klubtól (a Legyen Ön is Milliomos!, és a Fal után), és legalizálva ők vették meg itthon először a Dancing with the stars című táncos show jogait. Azt már akkor is lehetett tudni, hogy őszre tervezik majd a produkciót, természetesen azzal a szándékkal, hogy sikerüljön végre letaszítani a trónról a verhetetlen Mi kis falunkat (ki tudja, hogy az október 3-tól induló show (a SorozatWiki szerint) ellen milyen RTL-es ellenfél fog majd futni). 

A Dancing with the Stars - Mindenki táncol című show egyébként teljesen megegyezik a Szombat Esti Láz című RTL-es táncshowval, a lényeg továbbra is a tánc, amit egy négytagú zsűri értékel, majd pedig a néző szavaz, és minden héten valamelyik páros távozik a műsorból. Magyarul, egy más címmel, új csomagolásban láthatjuk majd azt kérem szépen, amint öt évad erejéig az RTL-en tehettünk (és tettünk is) meg.

Azt viszont, - ahogy az nagyszabású show-műsoroknál lenni is szokott - sejteni sem lehetett, hogy kik is lesznek a show műsorvezetői. Sokan (ahogy mi is) Ördög Nóra és Stohl András párosára tippeltek, na, ez részben be is jött, így végre a Piramis, illetve az Egyszer Volt Budán Bödör Gáspár című műsorok felejthetetlen (az egyik ugyebár nyúlás, a másik meg egyre inkább veszíti el nézőtáborát(és ezzel most nem Stohl ellen szólok)) főszereplője/műsorvezetője, 10 kerek év után bizonyíthat újra showműsorban az RTL egyik legnagyobb sztárja, Lékai-Kiss Ramóna mellett, aki az utóbbi három évben rendesen lett nyomatva, hiszen vezette a Reggelit, az X-faktort, valamint a Celeb vagyok, ments ki innen!-t is, valamint szerepelt a Gyertek Át!-ban, és a Konyhafőnök VIP-ben is.

lekai-kiss-ramona-dancing-with-the-stars.jpg

Nos, Rami egyszer csak gondolt egyet, és átnyergelt a konkurenciához, amilyen gyorsan csak lehetett. De vajon mi lesz most az RTL-lel? 

Hiába, Kiss Ramóna sem ma kezdte az RTL-nél, hiszen 15 évig volt állandó főszereplője a Barátok köztnek, ahonnan aztán távozása után csinált belőle igazi nagy sztárt az RTL klub. Kérdés, hogy a saját nevelésű Lékai-Kiss Ramónát tudja-e valahogy majd pótolni a csatorna. Szóba jöhet esetleg egy jelenlegi TV2-es arc elcsábítása (utoljára nagyobb TV2-es arcot 2017-ben próbált elhozni az RTL Majka személyében, de ez nem jött össze), vagy vagy esetleg újabb saját sztár nevelése is (esetleg a Barátok közt vonalon elindulva...). 

Az utóbbi négy évben már-már megszokottá vált, hogy a TV2 évente legalább egy RTL-es arcot legalább a magáénak tudhat. 2016-ban Marsi Anikó és Gönczi Gábor, valamint Ábel Anita, 2017-ben Sthol András, 2018-ban a Legbátrabb párosban tűnt fel Aurelio, valamint a Barátok köztből frissen kiírt Csórics Balázs kerültek át a konkurenciához, 2019-ben Palik László ment át a TV2-höz, 2020-ban pedig eddig Szőke Zoltán és Lékai-Kiss Ramóna, valamint több, jelenleg és korábban az RTL-hez köthető sztárpár tűnt fel a TV2 képernyőjén. Eddig (egyáltalán nem rosszindulatból) azok az arcok, akik átmentek a konkurenciához, többnyire már kifárasztott személyiségek voltak, akiket nagyon-nagyon sokáig használt az RTL, ezért is meglepő Lékai-Kiss Ramóna leigazolása, akiben még bőven van spiritusz, kérdés, hogy ezt majd mennyire tudja jól hasznosítani a TV2 (akik egyébként korábban is kiöregedett arcokat csináltak akár fiatal műsorvezetőikből is, legalábbis Árpa Attila könyvében így idézte fel azt, hogy hogy sikerült meggyőznie Stohl Andrást, hogy ne menjen el a Big Brother műsorvezetőjének (és bármennyire is azt hisszük, hogy a dolog nem aktuális, sajnos az igazság az, hogy nagyon is))

Egyébként nem csak Rami az egyetlen lenyúlt RTL-es sztár a Dancing with the Stars-hoz, ugyanis átnyergelt a TV2-höz Molnár Andi is, akinek szintén szép karrierje volt az RTL kisebb műsoraiban, amíg egyszerűen nem gondolt egyet, és ezekkel felhagyott. Most Molnár Andi - aki egyébként volt a dzsungel királynője is - a táncműsor zsűrijében ül majd Ördög Nóra, Schiffer Miklós, valamint Kovács Gergely Csanád mellett (utóbbi a 2006-os SZEL-koppintású Megatánc győztese volt). Az alább megtekinthető bejelentésben egyébként Ördög Nóra be is szólt az RTL klubnak, mikor Kiss Ramónát köszöntötte:

Mondanám, hogy Ramikám, üdv a klubban, de hát, az nem lenne stílszerű

A show hírességei, illetve profi táncosai közül nem sikerült lenyúlni korábbi RTL-es arcokat, ez meg is látszik, az egyébként kissé gyengére sikerült névsoron, amely szerint Gabriela Spanic Andrei Mangrával, Osvárt Andrea Suti Andrással, Marsi Anikó Vas Zsolttal, Pásztor Anna Köcse Györggyel, Gelencsér Tímea Hegyes Bertalannal, Détár Enikő Baranya Dáviddal, Istenes László Czina Boglárkával, Noszály Sándor Mikes Annával, Horváth Tamás Sipos Viktóriával, Tóth Dávid Lissák Laurával, Emilió Tóth Orsolyával, valamint Győrfi Dani  Stana Alexandrával táncol majd.

A show tehát a fent leírtak szerint nem tartogat majd újdonságokat, hiába próbálja ezt eladni újként a TV2, amely a húzónevek teletűzdelésével sem fog egy fillérrel sem többet érni, mint anno a Szombat Esti Láz (ami ugyebár egyszer az RTL-en már megbukott...)

Utóiratként pedig egy érdekesség. A két műsorvezető, Stohl András és Kiss Ramóna a Szombat Esti Láz 2008-as szériájában versenytársak voltak, hisz előbbi Südi Iringóval a második, utóbbi Markó Róberttel a harmadik helyen végzett. Őket tudta beelőzni a most zsűriben helyet foglaló Molnár Andrea Katus Attilával, akik a 2008 Parkett Ördöge címet nyerték el, mindezt akkor, amikor Ördög Nóra, és a Sztárban Sztár zsűrijében ülő Bereczki Zoltán voltak a műsorvezetők. Érdekes egybeesés, ugyebár...

Dancing with the stars - Mindenki táncol, október 3-tól a TV2-n!

Fotók: TV2

Szólj hozzá

Stohl András TV2 Dancing with the Stars Lékai-Kiss Ramóna