2020. aug 26.

Jól indított a Mintaapák, gyengén a Love Bistro

írta: FoA
Jól indított a Mintaapák, gyengén a Love Bistro

Hétfőn, vagyis augusztus 24-én este elindult hivatalosan is a kereskedelmi tévék őszi csatája, ugyanis a TV2 csak most indította el az első őszi műsorait, pontosabban a szinte teljesen megújult Mintaapákat, valamint a Love Bisztrót. Alább kiderül, melyik műsor hogyan kezdett hétfő este, a valódi őszi tévés szezon első napján.

1594115348_mintaapak-uj-szereplo-kozos-foto-makranczi-zalan-szaraz-denes-kamaras-ivan-meszaros-bela-promotions_hu_1180_550_5.jpg

A SorozatWiki tegnapi cikkéből kiderül, hogy a Híradó után a Fókusz nagyon gyenge, 11,3%-os nézettséget szállított az RTL klubnak, de a műsor este negyed nyolcig nyerte a sávját. A vele szemben futó Tények Plusz mostanában egyre népszerűbbnek bizonyul a 23 éve futó magazinnal szemben, előbbi ugyanis augusztus 24-én is 12,8%-os nézettséget hozott, ami az RTL-es műsor gyenge számaihoz képest közepes eredménynek bizonyul.

A Fókusz egyébként egy jó ideje már hétköznap esténként nettó 65 percben jelentkezik, ami egy magazinműsor esetében extrém hosszúnak számít, és a műsor folyamatosan eső számaiból az látszik, hogy ez az időtartam nemcsak elméletben tűnik hosszúnak.

A később szintén a magazinnal futó Mintaapák 14,8%-os eredményt produkált, ami jó eredménynek számít, de a sorozatnak negatív előjel lehet, hogy a rajongóknak nem nyerte el egyértelműen a tetszését a népszerű sorozat második évada, eddig. Néhány héten belül kiderül, hogy mennyire tettek jót a színészcserék a sorozatnak.

A szinte egyidőben elkezdődő két főzős műsor, a Love Bistro, valamint a Konyhafőnök csatáját utóbbi nyerte. Míg a Love Bistro a Konyhafőnökhöz hasonló hosszúsága alatt 8,2%-os eredményt produkált, addig az ellenfélnek számító RTL-es főzőshow kicsivel több, mint kétszer annyi nézőt vonzott a maga kerek 17 százalékával. 

200320_mat_ul_3788.jpg

Elsőre tehát nem látszik bejönni a TV2 újabb főzőcskéző vállalkozása, de természetesen az, hogy bukás lesz-e a műsor, az csak akkor mondható igazán ki, ha két hét múlva is ilyen gyenge, vagy még ennél is rosszabb számokat hoz majd a páros főzőcskézés.

Nem hétköznap lesz a nagy csata az ősz első heteiben

A hétköznapokat valószínűleg már a Konyhafőnök végéig az RTL uralja majd, ellenben a hétvégékkel, ahol sokkal durvább lesz a verseny, hiszen a TV2 mindkét nap állig felfegyverkezve készül az RTL bombabiztos műsorai ellen.

Jövő szombaton, vagyis szeptember 5-én jönnek Bödörék, akik a Mi kis falunk elleni, dupla részes ismétlés ellen szállnak harcba, és látva az eheti szombati ismétlés adatait (10,2%) egyáltalán nem olyan biztos, hogy az ismétlés veri majd Bödöréket.

Jövő vasárnaptól az is nagy kérdés lesz, hogy vajon az egyre gyengülő Sztárban Sztár majd mennyire tudja felvenni a versenyt az idei év egyik eddigi legnagyobb újdonságával, az Álarcos Énekessel szemben. Az eredményekre kíváncsiak vagyunk, és ezek után már az is biztosra vehető, hogy bizony az idei ősz pokolian erős lesz, mint műsorok, mint pedig versengés tekintetében.

Fotók: TV2, RTL klub

Szólj hozzá

TV2 Fókusz RTL klub Konyhafőnök Mintaapák Love Bistro