2020. aug 11.

Doktor Balaton címmel indít új napi sorozatot a TV2

írta: FoA
Doktor Balaton címmel indít új napi sorozatot a TV2

A TV2 első napi sorozata, vagyis a Jóban Rosszban indulása után közel 15 évvel döntött úgy, hogy újabb naponta jelentkező szériát készít Mintaapák címmel. A sorozat a kezdetekben még gyenge számokat produkált, később azonban már többnyire jó számokat hozott mindaddig, amíg a járvány miatt le nem kellett venni a képernyőről. A sorozat sikere után okos lépésnek tűnik a TV2-től, hogy újabb napi sorozatot indítanak, ami ráadásul magyar fejlesztés. A TOVÁBB gomb után kiderül, hogy kik játsszák majd a főszerepeket, és az is, hogy várhatóan mikor indul majd a legújabb magyar sorozat.

csempe_15_1597142743.jpg

A „magyar Dallas” történetének középpontjában az egyedülálló és hatásos gyógyvíz áll. A történet egy balatonfelvidéki településen játszódik, ahol az élet és a világ igencsak különböző helyeiről érkező karakterek sorsa találkozik és számukra is váratlan fordulatot vesz.

A sorozat címszereplője Mészáros András, a főbb szerepekben Hirtling Istvánt, Pálfi Katalint, Sárközi Nagy Ilonát láthatják a nézők, de a sorozatban feltűnik a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Voith Ági és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi Gyula is.


A Doktor Balaton című dramedy (a dráma és a vígjáték elemeit ötvöző történet) forgatása már el is kezdődött, a történet helyszíne a balatonfelvidéki Balatonmeggyes. A képzeletbeli település új háziorvosa Dr. Balla-Tóth András, elkötelezett, hivatásának élő missziós orvos, akit a gyógyszerlobbival folytatott küzdelme kényszerít egy kis kitérőre.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb, nagyszabású sorozatot jelenthetünk be. A Doktor Balaton nagyszerű színészekkel kezdte meg a forgatást, és abban biztosak vagyunk, hogy a nézők hamar szívükbe zárják a történet szereplőit, hiszen a szerelmi szálaktól kezdve a humoros jeleneteken át a váratlan fordulatokig minden lesz ebben a sorozatban.” – árulta el Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója.

Az új napi televíziós sorozat fejlesztője és gyártója a ContentLab&Factory, amely számos magyar sikersorozatot jegyez.


„Régóta dédelgetett álmunk, hogy egy eredeti, teljes egészében saját ötletből származó, hazai alkotókkal fejlesztett napi sorozatot hozzunk létre. Hatalmas kihívás számunkra a TV2 megbízása és komoly elvárásokkal, tapasztalt kreatív csapattal, fantasztikus színészekkel és stábbal kezdtük el a forgatást. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel a sorozatötletünkkel vissza tudunk térni a TV2 képernyőjére.” – tette hozzá Diószegi Judit, a Doktor Balaton vezető producere, kreatív vezetője.

A Doktor Balaton forgatása elkezdődött, és 2021 tavaszán láthatják majd a nézők a TV2 képernyőjén.

Fotó: TV2

Szólj hozzá

TV2 Doktor Balaton