2020. aug 04.

RTL - TV2: 1 - 0

írta: FoA
RTL - TV2: 1 - 0

Csúnyán elhasalt a MasterChef VIP

Mint arról többször is beszámoltunk, az RTL klub és a TV2 is augusztus 3-án, vagyis tegnap indította a őszi tévés szezonját. Előbbi csatornán vadonatúj, tavasszal forgatott részekkel visszatért a civil Konyhafőnök, míg a TV2 a 2 évvel ezelőtt leforgatott, eredetileg a Super TV2-re tervezett Master Chef VIP-val indította rekordkorán a tévés őszt. 

Mint az a ma, az RTL klub által kiadott sajtóközleményből kiderül, a TV2-es MasterChef VIP a 18-49-es korosztályban 5,5%-os nézettséget produkált, ami rég látott mélységbe repítette a TV2-t, ami azért is meglepő, mert a csatorna folyamatosan promózta az összes kábelcsatornáján megállás nélkül a műsort (nem ezzel volt a baj, az RTL is ezt csinálta), mint most kiderült, sikertelenül, eddig. A Konyhafőnököt egyébként a 18-49-es korosztályból több mint 3-szor annyian választották (16,8%), mint a konkurens főzős műsort.

200226_tul1_0188.jpg

A TV2 nézettsége egyébként rég nem látott magasságokba ért fel tavasszal az Exatlon miatt, a műsor miatt hetekig ők voltak a piacvezetők a 18-49-es korcsoportban, de az előnyük gyakorlatilag hamar elszállt, amikor kiderült, hogy a Stohl András vezette Piramis visszatér a képernyőre. A TV2 azóta a Hegyi Doktorral tudta le a főműsoridő legjelentősebb részét, ezzel a húzásukkal egyébként odáig esett a csatorna nézettsége, hogy az éppen nem igazán fénykorát élő Barátok köztöt, és a Fókuszt is nehéz volt nekik lenyomni (korábban ez az Exatlonnal lényegesen könnyebbnek bizonyult). 

20200723masterchef-vip.jpg

Természetesen egy nap után nem lehet hosszú távú következtetéseket lenyomni, de ha a TV2 5,5%-a tovább apad, a csatorna biztosan változtatni fog tegnap bevezetett műsorstruktúráján. 

Fotók: RTL klub, TV2

Szólj hozzá

TV2 RTL klub Konyhafőnök MasterChef VIP Őszi szezon 2020