2020. jún 13.

Mit néztünk régen? - 20. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - 20. rész

Búcsúzik Vágó és a Milliomos

Előző héten az RTL klub és a TV2 születésnapi kínálatáról írtunk cikksorozatunkban, melyet itt meg is tekinthettek. A Mit néztünk régen? cikksorozat mai, 20. részében az RTL és a TV2 2008 tavaszi műsorkínálatát fogjuk elemezni, amely tartogat meglepetéseket. A TOVÁBB gombra kattintva kezdődik az időutazás.

rtl.jpg

Először nézzük az RTL klub tavaszi kínálatát.

Sebestyén Balázs új műsora, a 2007 decemberében indult a Széf kimagasló nézettséget hozott a csatornának, ám a korábbi ígéretek szerint 2008 januárjától havi váltásban került a játék a képernyőre a Vágó István vezette Legyen Ön is Milliomossal. Így is történt, a játék teljesen megújulva január végén tért vissza a képernyőre, majd pontosan 8 évvel az indulás után, 2008. február 29-én le is került az RTL klubról, Vágó István vezetésével örökre. Az okok érthetetlenek voltak, hiszen - bár már nem a régi fényében - a nézettség is kielégítő volt. Vágó ezzel ért gyakorlatilag RTL-es karrierje végére, hiszen ettől kezdve egyetlen hét kivételével a kvízmester nem nagyon vezetett műsort a csatornán. A Milliomos egyébként Vágó István vezetésével pontosan 8 évet, illetve 1098 adást élt meg, 

2008 márciusában elindult egy hétköznap délutánonként jelentkező gasztro-reality is az RTL klub. A Vacsoracsatában eredetileg 5 civil versenyző vetélkedett egymással úgy, hogy minden nap a csapatból más látja vendégül a társaságot, akiknek főz, és akik ezt értékelik 1-től 10-ig. A civilekkel jelentkező műsor 1 hét után akkora bukás lett, hogy az RTL klub le is vette a képernyőjéről. 1 hónappal később aztán immáron sztárokkal visszatért a műsor, és ezzel a nézettség is elkezdett növekedni, így került a délután fél ötös sávból szép lassan este 7-re a főzős reality, melynek műsorvezetője nem volt, narrátora a Mi kis falunk Bakija, Kerekes József volt.

499.jpg

Áprilisban pedig elindult az első magyar stand up comdey műsor is az RTL klubon, ez a Showder Klub, ami mindaddig az Esti showder egyik blokkja volt. A műsor a mai napig jó nézettséggel fut, és olyan humoristák lettek benne országosan ismertek, mint Dombóvári István, Kiss Ádám, vagy Aranyosi Péter. Az első adások egyébként még nem hozták a várt nézettséget, de később már a csatorna egyik húzóműsora lett a Showder Klub.

2008. június 1.-én ismét újított az RTL klub. A 2005 karácsonya óta használatban lévő arculatot cserélték le az első Nemzeti Vágta közvetítése közben, amelynek több különlegessége is van, ugyanis ezt a megjelenést Argentínában tervezték ottani szakemberek. Az RTL klub ezen arculata tartja a jelenlegi rekordot, ugyanis a csatorna kisebb-nagyobb változtatásokat leszámítva 9 éven keresztül használta ezt az arculatot.

Most pedig nézzük a TV2 műsorait.

Szintén 2008 márciusában indult el - szintén a délutáni műsorsávban - a TV2 gasztrorealityje, a Hal a Tortán, melyben minden héten öt sztár küzdött meg egymással, hasonlóképpen, mint az RTL-es Vacsoracsatában. A két műsor között annyi a különbség, hogy a TV2-es verzióban a sztáros 1-től 5-ig pontozzák egymást, illetve, hogy itt az egykori Cool TV-s Sági Szilárd értékelte a sztárok gasztronómiai tudását. A csatorna egyébként mindent bevetett a nézettségért, még az RTL Barátok köztjéből is igyekeztek szereplőket összeválogatni egy hétre, így főzött Komonyi Zsuzsi(Dorogi Viki, epizódszerep), Körtvélyessy Zsolt(Hoffer József), Halász Gábor(Hoffer Misi), Csapó Virág(Novák Éva) és Somorjai Tibor(Berényi Ákos). Aztán, mikor a Vacsoracsata és a Hal a Tortán vetélkedett egymással, akkor már többnyire nem a TV2-es verzió győzött.

bk_1_1.jpg

Tavasszal egy mentalista showműsor is képernyőre került a TV2-n. A Kiválaszottban Uri Geller kereste méltó utódját egy nagyszabású műsor keretében. A műsor házigazdája Somogyi Zoltán volt, őt a TV2-höz visszatérő Demcsák Zsuzsa segítette. A showműsor győztese végül Danny Blue lett, aki azóta is járja az országot és a világot.

kivalasztott-01.jpg

2008 tavaszán futott a TV2 botrányos műsora, az Igazság Ára, melyben embereket kötöttek hazugságvizsgálóra, és így kérdeztek tőlük különböző intim dolgokat. A játék része egyszerű. Ha a játékos igazat mond, pénzt kap érte, de ha nem, akkor kiesik a játékból. Azért is volt érdemes átgondolni a választ, mert mindeközben a játékos családja is ott ült, akik nem egy esetben ott tudtak meg számukra ismeretlen dolgokat családtagjukról, vagy barátjukról. A műsor miatt egyébként kapott nem egy büntetést a TV2, sőt, később még maga a műsorvezető, Jakupcsek Gabriella is beismerte, gáz volt a műsor. Alább meg is nézhető egy részlet belőle.

Most pedig újra szavazás. Ma is arra lennénk kíváncsiak, hogy összességében melyik csatorna tavaszi kínálata nyerte el a tetszéseteket

Fotók: a 2008-tól használt arculat - RTL klub, Vacsoracsata - TV2, Barátok köztösök a Hal a Tortánban - TV2, A Kválasztott - TV2
A videók az RTL klub és a TV2 tulajdonát képezik!

Szólj hozzá

2008 TV2 RTL klub Mit néztünk régen?