2020. máj 23.

Mit néztünk régen? - 17. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - 17. rész

Előző héten 2006 tavaszáról volt szó a Mit néztünk régen? cikksorozatunkban, ezt itt lehet megtekinteni. Ma pedig újra időutazásba kezdünk, most egészen 2006 őszéig repülünk vissza az időben, hogy megnézzük, hogyan is ment a Szombat Esti Láz második évada, vagy miért lett akkora bukás a TV2-es Megatánc. A TOVÁBB gombra kattintva tehát induljon az újabb időutazás!

unnamed_1.jpg

Ahogy arról már a múlt héten szó volt, 2006 egyértelműen a tánc éve volt a két nagy kereskedelmi tévén, ugyanis az RTL-es Szombat Esti Láz után a TV2 is bejelentette, hogy Megatánc néven táncos tehetségkutatót indítanak ősszel.

Aztán el is indult a Megatánc(erről itt olvashattok bővebben) szeptemberben a TV2-n Tilla, és Piringer Patrícia műsorvezetésével. Bár a két műsor alapkoncepciója megegyezett, a Megasztár táncos változatában civilek mutathatták meg tánctudásukat, amely több fordulón keresztül szortírozták ki a fiatal tehetségeket. Aztán jöttek az élő döntők, amelyet a TV2 szombat esténként adott, de azon a napon  az RTL-es Szombat Esti Láz nézettsége mellett eltörpült a táncos talent-show közönségaránya. Később még maga a TV2 is elismerte, hogy szombat esténként nem tud tényező lenni az RTL mellett a TV2 a Megtanáccal, ezért került át a nagy show szombatról péntek estére.

A zsűriben egyébként profi, de a nézők számára többnyire ismeretlen emberek ültek, pontosabban Novák Péter, Keveházi Gábor, Kishonti Ildikó, Juronics Tamás és Daniela Hernandez Faith.

Még ezen év őszén új részekkel tért vissza az Áll az Alku is, nagyobb nyereményekkel, ugyanis ebben a változatban a főnyeremény már 100 millió forint volt, amit egy játékosnak sikerült is elvinnie. Később aztán sztárok is küzdöttek a stúdióban, így karácsonykor a TV2 képernyősei, szilveszterkor igazi nagy nevettetők, vagy még korábban olyan hírességek, akik tudnak, és szeretnek is pókerezni. A nézettség viszont állítólag nem volt kielégítő, így 2006 szilveszterén lekerült a képernyőről az Áll az Alku úgy, hogy részenkénti másfél milliós nézőtábort tudatott magáénak a vetélkedő. Emellett a lekerülésben az is szerepet játszott, hogy a TV2 megvásárolta az 1 vs 100 című műsor licenszét, amit Gundel-Takács Gáborral akartak megvalósítani, de mivel Gundi átszerződött a Magyar Televízióhoz, ezért egy új műsorvezetőt kerestek a helyére, hogy ki is lesz ő, az jövő héten kiderül.

Most pedig nézzük az RTL klub őszi kínálatát.

2006 nyarán, a Legyen Ön is Milliomos! szünetre küldése után indult a csatornán főműsoridőben(!), a Híradó után egy argentín szappanopera, a Te vagy az életem! indult el, melynek főszereplője a Vad Angyal korábbi főhősnője, Natalia Oreiro volt. Az RTL klub korábbi ígérete szerint, miszerint ősszel visszatér a Legyen Ön is Milliomos a sorozat helyére, végül nem valósult meg, az RTL a szappanopera összes részét leadta, jó nézettséggel, ami végül 2007 januárjában búcsúzott a nézőktől, azóta egyébként többször is megismételte a sorozatot az RTL klub, vagy valamelyik kábeladója.

Miután a Reggeli nézettsége egyre apadt, a műsor élére új főszerkesztőt neveztek ki Gregorich András személyében, aki drasztikus változtatásokba kezdett a műsornál. Az addigi műsorvezetők közül(Szily Nóra, Istenes László, Péter Petra, Balázsy Panna, Csonka András, Sthol András) mindössze ketten maradtak a műsorban, Csonka András, és Sthol András, akik egy-egy női műsorvezetőtársat kaptak. Csonka a Menetrend akkori női műsorvezetőjével, Dombóvári Vandával, míg Sthol egy egykori rádióssal Bakos Mónival köszöntötte - heti váltásban - a nézőket. A Reggeli tartalma is megváltozott. Bár a politika továbbra is mellőzve lett, bekerültek viszont a közéleti témák, amelyek miatt a nézők is kezdtek visszaszokni az RTL reggeli műsorára. Aztán, hogy ne legyen így sem olyan kerek a történet, Bakos Móni októberben otthagyta az RTL Reggelit, akinek a helyére a Danubius reggeli műsorának egykori háziasszonya, Lilu került, így lett egy ideig teljes az RTL reggeli műsorának csapata.

185220-00004600.jpg

Megszűnt augusztusban a délelőtti műsor, a Delelő is, így 9 év után elbúcsúzott az RTL klub nézőitől Pokritvsák Mónika is, aki legközelebb egy évvel később tért vissza az RTL klubhoz. A Delelő helyett azonban elindult a Reggeli női blokkja, a Csak Csajok is, melynek köszönhetően a Reggeli 6:00-tól egészen 10:00-ig tartott, az utolsó órában női témákkal, és női műsorvezetőkkel is, akik az alap adás állandó műsorvezetője mellett állandóan váltakoztak.

2006 őszén az akkori közlések szerint(!) az utolsó évadával jelentkezett a Szombat Esti Láz is, melynek sajtótájékoztatóján még Sthol András mellett Kapócs Zsóka mutatkozott be, ám végül mégis a Kölyök Klub műsorvezetői székéből kitörő Ördög Nóra lett Buci műsorvezetőtársa, aki ebben a műsorban debütált úgy, mint élő, nagyobb showk műsorvezetője.

Az évad győztese végül Csonka András és Keleti Andrea lett, akik a második évados győzelmük mellett 2006 Parkett ördöge címet is bezsebelték. Ebben az évadban egyébként olyan sztárok tűntek fel, mint Farkasházi Réka, Szabó Győző, Csonka András, Somló Tamás, Gönczi Gábor, Kovács Ágnes, Dukai Regina, és Ungár Anikó, és persze profi partnereik. 

2006 karácsonyán egy különleges show keretében csapott össze Czene Attila és Bánhidi Petra, illetve Csonka András és Keleti Andrea, akik közül utóbbi páros győzedelmeskedett. A különleges showban rengeteg extra produkció volt, tulajdonképpen ez volt az RTL klub karácsonyi, "ajándék" showműsora, amelyre azóta sem volt példa.

Most pedig újra jön a véleménykérdés. Ezen a héten is arra lennénk kíváncsiak, hogy számotokra melyik csatorna kínálata a szimpatikusabb 2006 őszén?

Fotók: Megatánc - TV2, Reggeli - RTL klub; A videó az RTL klub tulajdonát képezi!

Szólj hozzá

2006 TV2 RTL klub Mit néztünk régen?