2020. már 07.

Mit néztünk régen? - VII. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - VII. rész

Új műsorokkal támad a TV2

Múlt heti kitekintésünk után folytatjuk a Mit néztünk régen? sorozatunkat, amelyben ma 2000 őszének műsorait, fontosabb tévés eseményeit idézzük vissza. Szó lesz Szily Nóra átigazolásáról, és a TV2 őrült kapkodásának kezdetéről is. Hogy az utóbbi történés pontosan mit takar, az kiderül a TOVÁBB gombra kattintva!

tv22000.png

2000 őszén műsorok tekintetében a TV2 volt a gyümölcsözőbb, ők ugyanis rengeteg új műsorral próbálkoztak. Olyan műsorokról lesz szó a későbbiekben, mint a megújított Most vagy Soha!, a Gyerekszáj, a Csiszár.hu, vagy az RTL-től nemrégiben elvett Vizy Andás és Demcsák Zsuzsa vezette Ford Boyard - az Erőd című játék.

Miután 2000-re az RTL elkezdte megelőzni nézettségben a TV2-t a maga profi csapatával, a Pintér Dezső vezette tévének egyre fontosabb lett az RTL klub műsorainak másolása, illetve fontosabb arcainak ellopkodása. Így tettek a csatorna reggeli műsorának meghatározó arcával, Szily Nórával, aki egyetlen telefonhívás után otthagyta Alföldi Róbertet, és a komplett Reggelis-Delelős csapatot. 2000 őszén debütált Szily Nóra beszélgetős műsora, az Őszintén, késő este a TV2-n, ami nagyon korán le is került a képernyőről(később a Fridi-féle Osztálytalálkozónak lett a műsorvezetője. Szily Nóra a 2000-es szilveszteri műsor után el is tűnt egy hosszabb időre a TV2 képernyőjéről, ennek következtében 2002-től Szily már újra az RTL klub felé kacsingatott.

De nemcsak ő volt az, aki botrányos körülmények között hagyta ott az RTL klubot. A 2000 júniusában nyári pihenőre vonult Heti Hetes 2000 szeptemberében a Danubius Rádió esti műsorának meghatározó hangjával tért vissza. Jáksó László azért vette át az RTL addigra egyik legnézettebb műsorának vezetését, mert Csiszár Jenő egyik pillanatról a másikra hagyta ott addigi csatornáját, hogy élő, késő esti(!) műsort vezethessen a TV2-n Csiszár.hu címmel. Az esti, beszélgetős műsor viszont egészen jól teljesített, de végül 2001 őszén, a TV2 nagytakarításakor megszűnt az esti talkshow.

A 2000 júniusában, későn elindított Multimilliomos - Most vagy Soha! is megújult változatban tért vissza ősszel. A Most vagy Soha! több szempontból is különbözött a műsor első változatától, például megnövekedtek a nyeremények(max. 33.000.000 Ft), és a játékos már válaszlehetőségeket is kapott. Alább a műsor ezen változatának egy adása látható.

2000 őszén újabb taktikai reality is indult a TV2 sportriporterével, Demcsák Zsuzsával, és a Szerencsekerék műsorvezetőjével, Vízy Andrással Fort Boyard - Az Erőd címmel, amelyben egy csapatnak kellett különböző ügyességi feladatokat teljesíteniük, illetve különböző kérdésekre válaszolniuk. A végén pedig nagy nyereményre tehettek szert a játékosok, ha megfejtették a végső kódot. Alább ebből a műsorból is egy rész tekinthető meg:

Az ország Fridije, Friderikusz Sándor sem maradt munka nélkül 2000 őszén. A showman ezúttal 6-7 évesekkel folytatott eszmecserét a Gyerekszáj című műsor keretein belül, mely viszonylag hosszú ideig volt a látható a TV2 képernyőjén, de ez sem oldotta meg hosszú távon a csatorna problémáit. 

A TV2 tehát a sok új műsor ellenére marad le az RTL klubtól, ahol az októbertől már 18:55-től indított Milliomos, majd a Fókusz, és végül a Barátok közt trió annyira erős volt, hogy a TV2 csak a Vad Angyallal tudta felvenni a versenyt az RTL klubbal szemben, akik nem igazán erőltették meg magukat a naponta jelentkező Legyen Ön is Milliomos kivételével 2000 őszén.

A videók a TV2 tulajdonát képezik! Fotó: TV2  

Szólj hozzá

2000 TV2 RTL klub Mit néztünk régen?