2019. okt 19.

Múltidézés - 21 éves a Barátok közt I. rész

írta: FoA
Múltidézés - 21 éves a Barátok közt I. rész

Akik egy évvel ezelőtt is követték a ReklámInvázió cikkeit, azok emlékezhetnek arra, hogy a 20 éves, jubileumi részeket egy 7 részes cikksorozattal vezettük fel. Jubileum most nem lesz, de a következő napokban 7 részes cikksorozattal készülünk fel Szőke Zoltán, azaz Berényi Miklós távozására, és a minden eddiginél izgalmasabb hétre. A TOVÁBB gomb mögött kezdjük a múltidézést, ma ugyanis visszatekintünk azokra a pillanatokra, amelyek a legfordulatosabban határozták meg a Barátok közt történetének alakulását az elmúlt 21 évben.

cddktkqturbxy83yzqyymmymmjmnwvjmdizmzbiywzky2zmytrhzdkwmc5qcgvnkzuczqjsamld.jpeg

1. Tavalyi jubileumi részek

Tavaly ilyenkor talán ennél is nagyobb lázban vártuk a jubileumi, dupla részeket. Elég durvára sikeredtek a jubileumi részek, ugyanis Nóra (igaz, véletlenül) lelőtte Berényi Miklóst. A részeknek viszont még ennél is nagyobb következménye lett, Miklósnak ugyanis a "holtak világában" Magdi anyus azt mondta, hogy legidősebb bátyja, Zoli nincs ott a holtak világában. Miklós, amint felépült, elkezdett nyomozni Zoltán után. A nyomok Venezulába vezettek, ahol úgy tűnt, Miki megtalálta meghaltnak hitt testvérét, ám csak annak egyik bizalmasával, Ábrahám Ervinnel találkozott, aki aztán olyan információkhoz juttatta Mikit, hogy az nagy hatással volt a Harmath testvérek lebuktatására. Hát, ez volt tavaly. Az, hogy mire számíthatunk majd a jövő heti részekben, azzal majd holnap foglalkozunk.

2. Berény Zoltán halála

Egy ilyen témájú cikkből sosem maradhat ki a kiindulópont sem, a Barátok közt esetében ez pedig a legidősebb Berényi, Zoltán halála. A sztorit minden Barátok közt rajongó ismeri, ezért én most nem is térnék ki erre. Ami viszont érdekes, hogy tavaly, amikor úgy tűnt, Zoli él, akkor az internet népe összefogott, és egy Facebook oldalt létrehozva "próbáltak nyomokat keresni" arra, hogy Berényi Zoltán él.

3. Vili bácsi letartóztatása

Magdi anyus halálát ugye egy papírgalacsin okozta, ezt gondolom sokan tudják. Ám a sorozatbéli rendőrség mégis azt gondolta, hogy Vili bácsi ölte meg feleségét. Ekkoriban ugyanis a válás szélére sodródott a Kertész házaspár mivel kiderült, hogy Bálint az addig közösnek hitt fiúk nem közös, mert amikor Vili bácsi katona volt, akkor Magdi anyus megcsalta Vlil bácsit. A rendőrség pedig azért is gondolta, hogy Vili a tettes, mert reggel véletlenül rálépett arra az otthonkára, amit Magdi  azon a bizonyos napon viselt. Persze később kiderült, hogy Vili ártatlan, és a börtönből is kiengedték. 

nevtelen.png

4. Berényi András halála

András, a mindig törvénybecsülő, és nyugodt ember halála is nagy fordulat volt a sorozat történetében. Ő ugyanis a maffia áldozata lett. Pontosabban Miki felbérelt bérgyilkosainak áldozata. András ugyanis egy céges rendezvényre ment el Attila helyett. Miki pedig nem a testvérét, hanem a a féltestvérét akarta megölteni, de arra a rendezvényre nem Attila ment el, hanem András, ráadásul Attila meghívójával, és a bérgyilkosok pedig amikor meg kellett volna ölni, nem tudták, hogy pontosan ki is az, aki végül ott volt a tetőn. András pedig a toronyház tetejéről lecsúszott, és szörnyethalt. Nagy fordulat lenne, ha mégsem halt volna meg, és visszatérne a sorozatba.  

image_10367275.jpg

A most felsoroltak nagy fordulatok voltak a sorozat történetében, de kit tudja, hogy mit tartogatnak még a készítők... Esküvő, esetleg egy temetés? Jövő héten kiderül, holnap pedig folytatjuk cikksorozatunkat.

Fotók:RTL klub

Szólj hozzá

Barátok közt 21 éves a Barátok közt