2019. aug 28.

RTL - TV2: 1 - 1

írta: FoA
RTL - TV2: 1 - 1

Hétfőn, azaz augusztus 26-án indult el az őszi tévés szezon, melyre az RTL induló műsorral nem készült, ellenben a TV2-vel, akik ezen a napon indították el az Ázsia Expressz 2. évadát, és Kasza Tibi új vetélkedőjét, a Kapd el, ha tudsz! című gameshowt. A TOVÁBB gombra kattintva az is kiderül, hogy melyik csatorna nyerte a hétfő, és a keddi nézettségi versenyt. 

azsia_expressz2_kozlemeny_tv2.jpg

HÉTFŐ

Az Ázsia Expressz nagyon jól nyitott, és 16,8%-kal a nap egyértelmű győztese lett. A nyár egyik legnagyobb meglepetése, a Fókusz az eddigi jó eredményekhez képest nagyon gyenge, 12,6%-ot tudott összekapirgálni. Ez mind még oké lenne, ha a Drága Örökösök is jól hozott volna, de a sorozat hétfő este minden idők egyik leggyengébb nézettségi eredményét, 14,8%-ot tudott összehozni. Az örökösök vége felé indult el a TV2-n a Kapd el, ha tudsz, ami gyenge, 11,4%-os nézettséggel mélyreplülést indított a TV2-nek az este hátralevő részére. A Barátok közt pedig meglepésként, az este egyetlen nyertese lett, ugyanis Berényiék bár közepesen, 12,6%-ot produkáltak, Kasza Tibi ellen ez bőven elég volt. A két kereskedelmi tévé ezután brutálisan mélyre ment, mind az Extrém Activity ismétlése, mind pedig az RTL-en futó film, az U.N.C.L.E embere katasztrofális számokat produkált.

kapd_el_ha_tudsz_kasza_tibor_2.jpg

KEDD

Az Ázsia Expressz kicsit rontott, de a 16,6% hibahatáron belülinek nevezhető. A Fókusz újabb mélypontra került a maga 11,6%-val. A változás a Fókusz és az Örökösök között szembetűnő, ugyanis Szappanosék már meg tudták szorongatni az Ázisa Expresszt, és tulajdonképpen fej-fej mellett haladt mindkét csatorna addig, amíg a Kapd el, ha tudsz! el nem kezdődött. Ekkor ugyanis a TV2 bedőlt, ugyanis a gameshow 9,7%-ával bedöntötte a TV2-t. A Barátok közt továbbra is közepes, 11,7%-ot produkál. Az este további részében előbbi csatorna 3,9%, utóbbi 3,7%-kal ritka gyenge nézettséget hozott. Az este további részében a Film+ a Szemfényvesztők 2-vel tarolt, és 7,9%-kal uralta az este további részét. 

A csatornaátlagok alapján a hétfőt a TV2 nyerte 13,3%-kal, a kedden 0,5 százalékpont különbséggel az RTL, akik 11,3-ra voltak képesek a TV2 ellen. Az eredmény szoros, és ez ezen a héten biztos, hogy így marad. A szombat szinte biztosan az RTL-é, én a vasárnapra vagyok kíváncsi, ugyanis akkor megint szembeszáll egymással a két nagy kereskedelmi tévé.

Fotók:TV2

Szólj hozzá

TV2 Barátok közt Fókusz RTL klub Ázsia Expressz Drága örökösök Kapd el ha tudsz